Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους θεσμούς. Τα χειρότερα έρχονται....

Νέα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να συζητήσουν τις διαφορές της κυβέρνησης με τους θεσμούς.Ολοκληρώθηκε, χωρίς αποτέλεσμα, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές παραμένουν οι διαφορές στα ζητήματα αγκάθια. Στο θέμα του δημοσιονομικού κενού 2% του ΑΕΠ, το οποίο υπάρχει σύμφωνα με το ΔΝΤ το 2019. Το αφορολόγητο, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης προς το ασφαλιστικό σύστημα και τα αντισταθμιστικά μέτρα.

Τα ζητήματα αυτά, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, θα τεθούν προς εξέταση στα τεχνικά κλιμάκια. Εκτίμησε ότι θα «σβήσει» η διαφορά μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το δημοσιονομικό κενό του 2018, ενώ διέψευσε ότι το ΔΝΤ ζήτησε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την περικοπή των συντάξεων από το 2018.

Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα στις 15.00, θα υπάρξει συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο για τα εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Για τα δημοσιονομικά, ενδέχεται να υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας.

  • Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου