Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εξαφανισμένος ο Αρτέμης Σώρρας μετά την καταδικαστική απόφαση. Κράτος οπερέτα!


Φαίνεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του είχαν… ψυλλιαστεί ότι το δικαστήριο θα έβγαζε καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους.
Εκτός, λοιπόν, του ότι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο (η καταδικαστική απόφαση ανακοινώθηκε «ερήμην»), οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους εντοπίσουν για να τους συλλάβουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν έχει κατορθώσει ακόμα να εντοπίσει το ζεύγος Σώρρα, το οποίο έχει δώσει δύο διευθύνσεις κατοικίας, μία στο κέντρο της Πάτρας και μία σε χωριό του νομού Αχαΐας, αλλά φαίνεται ότι δεν τις έχει χρησιμοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια.
Για την ώρα οι έρευνα για τη σύλληψη του ηγέτη της «Ελλήνων Συνέλευσις» και της συζύγου του συνεχίζονται.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα
«Άνοιξε η γη και τους κατάπιε» δηλώνουν αστυνομικοί που συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό του ζευγαριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν αναζητήσει τον Σωρρα και την συζύγου του, στο σπίτι στα γραφεία αλλα και σε αλλά δυο σημεία, χωρίς όμως να τους εντοπίσουν.  
Υπενθυμίζεται ότι στον Αρτέμη Σώρρα αλλά και τη σύζυγό του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων σήμερα (17/3/2017) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας ενώ σε βάρος τους έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης καθώς τυχόν έφεσή τους δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ, παράλληλα, τους επιβάλλεται και πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ο μηνυτής και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν ήσαν παρόντες στην δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.
Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, απόσπασμα της δικαστικής απόφασης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθούν και οι δύο.
Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του αφορούσε, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο πήραν και στην συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα.
Αναλυτικότερα, όπως γράφει το patrastimes.gr, ο μηνυτής και πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 50.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν σε επιχείρηση με παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος είχε δώσει στον Σώρρα το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του για να το πουλήσει και αυτός του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Σε δηλώσεις του, ο κουμπάρος του και κατήγορος, δικηγόρος, Φώτης Λεπίδας, σημείωσε ότι «είναι η ευκαιρία, μέσω αυτής της δίκης, να ξεσκεπαστεί όλη η παράνομη δράση του Αρτέμη Σώρρα και όλων όσων εμπλέκονται στην απάτη που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα».

Τι λέει συνεργάτης του
Δεν έχω καμία επικοινωνία με τον Αρτέμη Σώρρα και δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνει. Είναι δική του απόφαση και θα αποφασίσει ο ίδιος», δήλωσε ο Β. Θεοδωρόπουλος, συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα, μιλώντας την Παρασκευή στον Alpha, μετά την καταδίκη του τελευταίου σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς αναστολή.
Ως προς την Ελλήνων Συνέλευσις σημείωσε ότι «δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Ο ιδρυτής για να γίνει ιδρυτής είχε εντολή από 110 τοπικούς οργανισμούς Ελλήνων Συνέλευσις να κάνει αυτή την ίδρυση του φορέα. Που σημαίνει ότι πραγματικοί δημιουργοί του φορέα είναι οι τοπικοί οργανισμοί, που σημαίνει οι Έλληνες πολίτες, που σημαίνει ότι δεν είναι ιδρυτής ο Σώρρας».
«Ο κ. Σώρρας διαχειρίζεται ένα ποσό το οποίο είναι σε συγκεκριμένη μορφή χρηματοοικονομική, το οποίο έχει διαθέσει υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν είπε ποτέ ο Σώρρας ότι έχει εργαστεί, ότι είναι επιχειρήσεις δικές του και ότι έχει κερδίσει τα χρήματα αυτά και τα διαθέτει δικά του χρήματα προς τον ελληνικό λαό. Αυτά τα χρήματα τα διαχειρίζεται», ανέφερε ακόμη ο κ. Θεοδωρόπουλος.

  • Από το www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου