Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μαγαζιά υπέροχα που δεν τα πιάνει το μάτι σας...

Αυτό είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα γευστικά διαμάντια της Αθήνας — ένα μαγαζάκι που βγάζει τόση αγάπη για το φαγητό, που δεν κρατιέσαι να το προτείνεις σε όποιον ξέρεις. Στο στενάκι της Φειδίου, πίσω από το Titania, η Petra, που ήρθε από τη Βαυαρία πριν 30 χρόνια και ρίζωσε εδώ, μαγειρεύει κάθε μεσημέρι απίθανα πράγματα: από γεύσεις της πατρίδας της, μέχρι σαφώς εξωτικότερες, με επιρροές από τη Σκανδιναβία μέχρι το Βιετνάμ. 
Ο σταθερός κατάλογος έχει 5 πιάτα όλα κι όλα, ωραίες μπίρες και γερμανικά λουκάνικα. Στην πρώτη σου επίσκεψη στο Petra's αξίζει να μείνεις σε αυτόν, δοκιμάζοντας τις απίθανες ομώνυμες πατάτες, που εκτός από το χοιρινό σνίτσελ, συνοδεύουν άψογα και το κλασικό βαυαρικό Leberkäse — ιδανικά σερβιρισμένο με αβγό μάτι από πάνω και ένα ποτήρι βαρελίσια Märzen παραδίπλα. 
Αλλά το μυστικό της επιτυχίας είναι στα πιάτα ημέρας, που είναι πραγματικό φεστιβάλ δημιουργικής μαγειρικής χωρίς σύνορα. Κρέας, ψάρι, σούπες, κάρι, vegetarian επιλογές — η γκάμα είναι τόσο μεγάλη, που μπορείς να πηγαίνεις εκεί για μεσημεριανό κάθε μέρα του χρόνου χωρίς να φας το ίδιο πιάτο δύο φορές. 
Κάτι ανάλογο ισχύει για τα επιδόρπια, με σταθερότερη αξία το άψογο φουρνιστό γερμανικό τσίζκεϊκ, το Käsekuchen της φωτογραφίας. Τα πιάτα της Petra μπορείς να τα απολαύσεις σε ένα από τα λιγοστά τραπεζάκια του μικρού μαγειρείου ή να τα πάρεις για το δρόμο. Mahlzeit!

Tips: Αν πετύχεις το κότσι, άρπαξέ το χωρίς δισταγμό • Από λουκάνικα δοκίμασε το Depreziner • Κάνει και delivery στα πέριξ.
Καθημερινές 12.00-19.00, Σ/Κ κλειστά.
Φειδίου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3300 565.
Τα πιάτα ημέρας ανεβαίνουν καθημερινά στη σελίδα της στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου