Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αθηνά Γιαννοπούλου, μια δυναμική παρουσία στα Σεπόλια που αξίζει να στηριχτεί...

Η Αθηνά Γιαννοπούλου είναι πάνω από όλα μάνα, κοντά και δίπλα στα παιδιά της…

Η Αθηνά Γιαννοπούλου είναι «γέννημα-θρέμμα» της Αθήνας και διαμένει στην 4η Δημοτική Κοινότητα με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά στην περιοχή Σεπόλια. Απόφοιτος ΙΕΚ στον τομέα Οικονομίας & Διοίκησης με ειδικότητα Γραμματέας Διεύθυνσης από το 1997.  Το 2001 παρακολούθησε τέσσερα εξάμηνα στο τμήμα Γραφιστικής. Αποφοίτησε μετά από πιστοποιημένες εξετάσεις το 2003. Γνωρίζει αρκετά καλά Αγγλικά.

Εργάζεται από 18 ετών σε διάφορες εταιρείες μέχρι και σήμερα, με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανεργίας λόγω μητρότητας. Έχει αναλάβει το υποκατάστημα εισαγωγικής εταιρίας με τουριστικά είδη, αξεσουάρ και μπιζού, το οποίο ανήκει στον σύζυγο μου.

  • Δραστηριοποιούμαι στα social media με παρεμβάσεις για ζητήματα Οικονομικού, Κοινωνικού, Αθλητισμού, Πολιτισμικού και Οικογενειακού ενδιαφέροντος (κυρίως για παιδιά).
  • Είναι εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού και Μητρότητας.
  • Είναι εθελόντρια στο Δίκτυο Αλληλεγγύης της 4ης ΔΚ.
  • Εθελόντρια σε δράσεις κατοίκων του Δήμου Αθηναίων για διάφορα θέματα της πόλης, ιδιαίτερα για θέματα περιβάλλοντος, αθλητισμού και πολιτισμού.
  • Είναι ενεργό μέλος στον Αθλητικό Σύλλογο “ΑΤΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ” Σεπολίων και είναι εθελόντρια σε αγώνες Πανευρωπαϊκούς και Πανελλαδικούς του αθλήματος Tae Kwon Do.
  • Απογραφέας το 2011 στην περιοχή Σεπολίων.
  • Αναπληρώτρια γραμματέας στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 145ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
  • Δημιουργία Δικτύου Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς οικογένειες του σχολείου της.
  • Στήριξη και ουσιαστική βοήθεια σε οικογένειες μονογονεϊκές και μη της περιοχής μου.

Καθημερινά, η Αθηνά, βιώνει την ομορφιά αλλά και τα προβλήματα της ζωής στο κέντρο, χρησιμοποιεί τις υποδομές και ονειρεύεται να γίνουν καλύτερες. Θεωρεί ότι πρέπει να στηριχτεί η καθημερινότητα των ανθρώπων που επιλέγουν να μένουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στην καρδιά της πόλης. Ως εκ τούτου ζει τα προβλήματα της περιοχής. Το συμφέρον των δημοτών είναι και δικό της. Διαθέτει τη γνώση, τις ικανότητες και κυρίως την αγωνιστική διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων. Πιστεύει ότι μπορεί η γειτονιά μας να γίνει πιο φιλική στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες. Να γυρίσουν οι δημότες που έχουν μετακομίσει σε άλλες περιοχές, να ανοίξουν τα μαγαζιά της περιοχής μας ώστε να γεμίσουν οι δρόμοι ζωή.

Λόγω ηλικίας αλλά και εθελοντικής δράσης της πιστεύει ότι είναι σε θέση να προσεγγίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας αλλά ιδιαίτερα τους νέους οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από κάθε είδους πολιτικής και να μετατρέψουν τα πιστεύω τους, δίνοντας μια σεμνή πολιτική. Η αλλαγή των νέων προσώπων φέρνει πρόοδο και πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στο όραμα του Δημάρχου μας, Γιώργου Καμίνη.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανέλαβε ευθύνες σε μια δύσκολη εποχή κρίσης, όπου την Αθήνα την επηρέασε πολύ και όμως κατάφερε να κρατήσει την πόλη ζωντανή, με το κύρος και την σοβαρότητα που τον διακατέχει. Εργάστηκε με πολύ λιγότερους πόρους, αθόρυβα, μεθοδικά και στήριξε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν στα όρια της φτώχειας και χωρίς να φτάσει σε ακραία φαινόμενα λαϊκισμού.

Η παρουσία της στο Διαμερισματικό Συμβούλιο της κοινότητάς μας, θα μπορέσει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιφέρειας του διαμερίσματος σε πολιτιστικά, πνευματικά, αθλητικά, κοινωνικά θέματα, την υγεία, την πρόνοια και γενικά το συμφέρον και την φροντίδα για την καλύτερη διαβίωση των ανθρώπων που ζουν εδώ. Πιστεύει ότι η καθημερινότητά μας στην πόλη μπορεί να γίνει καλύτερη αν μάθουμε να συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα και να αξιοποιούμε σωστά τις δυνάμεις μας με συντονισμένες δράσεις, διάλογο, δημοκρατική αντίληψη και ορθή επίγνωση των προβλημάτων. Η ισχυρή της προσωπικότητα, η ευχέρεια στην επικοινωνία και οι οργανωτικές της ικανότητες μπορούν να είναι χρήσιμα στην υλοποίηση του οράματος του Γιώργου Καμίνη για την νέα Αθήνα, την Αθήνα της καινοτομίας, των ευκαιριών εργασίας, την δημιουργικότητας, της πολιτιστικής και τουριστικής ανάδειξης των δυνατοτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου