Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Όλοι μαζί για τη νίκη της Κυριακής!

Θυμίζουμε το περιεχόμενο του προεκλογικού φυλλαδίου. Λίγο λόγια από καρδιάς για τα δικά μας σχέδια και όνειρα για την πόλη που μας αξίζει…


Το λέμε και το τονίζουμε τις τελευταίες μέρες σε όλους τους τόνους: Ψυχραιμία! Υπάρχουν δίπλα μας, γύρω μας, γεγονότα που διαδραματίζονται, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να τα ερμηνεύσεις με την κοινή λογική.

Τι μπορεί να κάνει τον άνθρωπο, άλλα να λέει και να κάνει έξω στην πρακτική και την συμπεριφορά του;

«Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου…» λέγαμε κάποτε για πιο σοβαρά θέματα. Τώρα, απλά τα βαφτίζουμε αδικίες και έλλειψη τακτ και αγωγής… Και περιμένεις πολλά από τις ανθρώπινες ευαισθησίες, αλλά ο πολιτικός στίβος, λένε, είναι σκληρός.

Ας είναι, απόψε σας καλούμε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Ασωμάτων.

Λίγο πιο χαλαρά, επειδή όλα τελειώνουν σε λίγο κι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για όλους εμάς που δώσαμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, αλλά και για την Αθήνα που έχει δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμα το καλύτερο…

Θυμηθείτε λίγο πριν την κάλπη τα λόγια του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη:

Όταν κάποιοι λένε «δείξτε μου ένα έργο του Καμίνη», μερικές φορές μπαίνω στον πειρασμό να αρχίσω κι εγώ να τα παραθέτω, αν και η μομφή που υποτίθεται ότι μου αποδίδουν αποτυπώνει την πλήρη άγνοιά τους για την κατάσταση της Αθήνας και τη συνθετότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Θα ρωτήσω λοιπόν κι εγώ: Το ότι αναστρέψαμε την πορεία του Δήμου από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα δεν είναι έργο; Ότι πετύχαμε χρηματοδότηση 120 εκ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι έργο; Ότι δημιουργήσαμε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που στηρίζει 4.000 οικογένειες, δεν είναι έργο; Ότι πλέον κάθε δημοτικό διαμέρισμα έχει αποκτήσει το δικό του Σημείο Εξυπηρέτησης του Δημότη, αλήθεια τι είναι; Το ότι ξαναδώσαμε ζωή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη, δεν είναι έργο; Το γεγονός ότι το 2015 η «Βίλλα Αμαλίας» θα λειτουργήσει ως σχολείο, ούτε αυτό είναι έργο; Οι 10 υπόγειοι συμπιεστές απορριμμάτων που λειτουργούν και οι άλλοι 10 που θα λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι έργο; Και άλλα πολλά θα μπορούσα να πω, όπως η Κοινωνική Πολυκατοικία, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη, το μουσείο «Μαρίας Κάλλας», ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που λειτουργεί στην Τεχνόπολη ή το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας.
Θεωρώ όμως ότι όλη αυτή είναι μια πολύ άχαρη συζήτηση, διότι την προκαλούν όσοι έχουν μείνει στην εποχή των αποσπασματικών έργων, της κορδέλας και των έργων βιτρίνας, ενώ η Αθήνα απαιτεί συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων. Απτό δείγμα της προγραμματικής ένδειας που χαρακτηρίζει τους αντιπάλους μας σε αυτή τη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου