Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η αλήθεια για τη μικρή άτυχη Αναστασία…

Την είδηση την είδαμε στο διαδίκτυο και δικαιώνει τη στάση που κρατήσαμε από την πρώτη στιγμή για το θέμα, το τόσο ευαίσθητο και ανθρώπινο που αφορά το θάνατο ενός παιδιού. Μακάρι να το δουν και τα στελέχη της ΕΚΑΠ και να πάρουν μαθήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς… Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πως η είδηση είναι Hoax και φυσικά δικαιώθηκα αναφέρει ο Dimitris Stavros.

"Είμαι ο ψυχολόγος που ανέλαβε την υποστήριξη των συμμαθητών, των γονέων και των δασκάλων της Αναστασίας στο 128ο Δημοτικό σχολείο. Το παρακάτω άρθρο που με διάφορες παραλλαγές αναπαράγεται στο διαδίκτυο είναι τελείως ανακριβές. Η Αναστασία είχε ήδη κηδευθεί τη στιγμή που αναρτήθηκε το άρθρο. Συγκεκριμένα πέθανε την Τρίτη και κηδεύθηκε την Πέμπτη, με έξοδα του Δήμου που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα.

Ο θάνατός της προήλθε από καρδιακό επεισόδιο την ώρα που χόρευε στη σχολική γιορτή και όχι από μια κάποια επιληπτική κρίση. Επίσης το σενάριο ότι η οικογένεια δεν έπαιρνε τα φάρμακα της αντιεπιληπτικής αγωγής είναι προϊόν μυθοπλασίας. Ο λογαριασμός που άνοιξε το σχολείο ήταν προς ενίσχυση της οικογενείας αλλά όχι για τα έξοδα της κηδείας.

Γενικώς ό,τι να' ναι. Δημοσιογραφία του κώλου από τον καναπέ. Κανένα επιτόπιο ρεπορτάζ, καμιά διασταύρωση πηγών. Στόχος η δημιουργία εντυπώσεων και η εκμετάλλευση της γενικότερης περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Στο www.infokids.gr έγραψα ένα σχόλιο που το δημοσιεύσανε κουτσουρεμένο και αργότερα το καταργήσανε τελείως γιατί είναι ξεφτιλισμένοι. Αντί να αναρτήσουν διορθωτικό κείμενο ή να καταργήσουν το άρθρο ή να ζητήσουν ένα συγγνώμη απλά το κάνανε γαργάρα.

Νομίζω πως η όλη ιστορία ξεκίνησε από την «Ελευθεροτυπία». Και όλοι οι άλλοι το αναπαράγουν με copy paste. Τέτοια υπευθυνότητα, τέτοιος ζήλος, τέτοιοι δημοσιογράφοι... Πρόκειται για ασέβεια απέναντι στην Αναστασία και τη μνήμη της, τους συμμαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς της και όλους εμάς που ενεπλάκημεν σε αυτή την υπόθεση. Προσωπικά συμβούλευσα τη διευθύντρια του σχολείου να προβεί σε μηνύσεις, κάτι που έτσι κι αλλιώς προσανατολιζόταν να κάνει.."
  • Το δημοσίευμα συνεχίζει να αναπαράγεται στο διαδίκτυο. Δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου