Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πέντε μέρες που αξίζει να ζεις στην Αθήνα

Αυτή είναι μια ωραία περίοδος για να είσαι στην Αθήνα — και όχι μόνο γιατί κάποιοι από μας ξεκίνησαν τα μπάνια πριν καν χωνέψουν το μπακαλιάρο. Οι επόμενες 5 μέρες προσφέρουν τόσους καλούς λόγους για να κυκλοφορήσεις στην πόλη, που είναι αδύνατο να αφιερώσουμε από ένα Treat στον καθένα. 
Από αύριο η Τεχνόπολη φιλοξενεί το 4ο Athens Science Festival, ένα απολαυστικό πενθήμερο γεμάτο πειράματα, εργαστήρια, εικαστικά και μουσικά events, παρουσιάσεις*, διαδραστικά παιχνίδια και ένα εμβόλιμο (και τόσο απαραίτητο) πρωταπριλιάτικο αφιέρωμα στην ψευδοεπιστήμη και τα hoaxes. 
Το βράδυ της Παρασκευής έχουμε μια από τις σπουδαιότερες live εμφανίσεις της χρονιάς, με το Mick Harvey να τραγουδάει Gainsbourg (το set θα περιλαμβάνει σίγουρα και την καλύτερη διασκευή του Bonnie & Clyde στην ιστορία). Και το σαββατοκύριακο επιστρέφει το Open House Athens, η ετήσια ανοιξιάτικη ευκαιρία να εξερευνήσουμε, με δωρεάν ξεναγήσεις, την πιο ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της πόλης. 
Ο φετινός χάρτης των 91 σημαντικών κτιρίων, εκτείνεται από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά, με εντυπωσιακή - ξανά - γκάμα: από την ολοκαίνουρια βιβλιοθήκη της Σχολής Καλών Τεχνών και το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών (θα ανοίξει και το παλιό παλάτι του Όθωνα), μέχρι βιοκλιματικά σχολικά κτίρια, σύγχρονες κατοικίες και πολυχώρους όπως το εντυπωσιακό Pirée, για το οποίο θα πούμε περισσότερα σύντομα.

* Μη χάσεις τον εξαιρετικό Armand Marie Leroi το Σάββατο.
Athens Science Festival 2017
29.3-2.4, Τετ-Παρ 09.00-22.00, Σ/Κ 11.00-22.00.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 213 0109 300.
Είσοδος €3. Το πλήρες πρόγραμμα.

Mick Harvey performs Serge Gainsbourg
Παρασκευή 31.3 στις 21.00.
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, τηλ. 211 4112 500.
Προπώληση: €22 (online εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου