Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Πώς η Ν.Δ. διαφωνεί... συμφωνώντας με το ΔΝΤ για τα εργασιακά ή πώς μας δουλεύουν, άγρια!

Μιλώντας για την στρατηγική της Ν.Δ. αναφορικά με τη διαπραγμάτευση απέφυγε με το παραπάνω ευφυολόγημα να απαντήσει στην αντιφατικότητα των όσων υποστηρίζει. Από τη μια να ζητάει, να κλείσει η αξιολόγηση όσο πιο γρήγορα γίνεται και την ίδια ώρα να υποστηρίζει ότι τίποτα από τη συμφωνία αυτή δεν θα ψηφίσει. Ούτε καν τα μέτρα ελάφρυνσης.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για ταύτισή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΔΝΤ. «Δεν συμφωνούμε με το ΔΝΤ σε αυτά που λέει υπάρχουν σημεία συμπτώσεως και απόκλισης» και αμέσως μετά περιέγραψε ως σημεία σύγκλισης της Ν.Δ. με το ΔΝΤ, όλα όσα ζητάει από την κυβέρνηση και η ίδια αρνείται να εφαρμόσει.

«Αν προχωρούσαν οι ιδιωτικοποιήσεις», ή «το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας» θα ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί, που η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανταλλάξει με τα δυσβάσταχτα μέτρα» υποστήριξε. Η κυβέρνηση δηλαδή θα πρέπει να υλοποιήσει το "ξεπούλημα" που η Ν.Δ. είχε δεσμευθεί ακόμα και της ΔΕΗ.

Εντελώς «συγκεκριμένη» η Ν.Δ. και για τα εργασιακά:

«Στα εργασιακά αν έρθει ένας νόμος που περιορίζει τα προνόμια των συνδικαλιστών εμείς θα πούμε ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα πει;» αναρωτήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης αποδεχόμενος ότι «αυτή την ώρα δίνει μάχη (η κυβέρνηση) για να μην έρθει κάτι τέτοιο» και «καίει τα χαρτιά του στη διαπραγμάτευση».

Εξήγησε επίσης ότι η Ν.Δ. είναι υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «που καίει και άλλα χαρτιά στην διαπραγμάτευση επιβαρύνοντας το δημοσιονομικό πακέτο». "Ξέχασε" ο κ. Χατζηδάκης, ότι ακριβώς αυτή είναι η άποψη του ΔΝΤ που τάσσεται υπέρ των μέτρων που «ελαφρύνουν» τις επιχειρήσεις αντί τους εργαζόμενους.

Η εντελώς «συγκεκριμένη» νεοφιλελεύθερη άποψη της Ν.Δ. διαφωνεί συμφωνώντας με το ΔΝΤ  στην εργασιακή ζούγκλα, με πρόσχημα τις πολυπόθητες «επενδύσεις» που θα φέρει στη χώρα, όταν γίνει ξανά κυβέρνηση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσε αποδιαρθρώνοντας την αγορά εργασίας και το κοινωνικό κράτος, δεν ήταν αρκετά, για να έρθουν οι επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες θα εισρεύσουν "μαγικά" μόλις θα επανέλθει και πάλι, όπως αδημονεί, η Ν.Δ. στην εξουσία.

Τουλάχιστον ο αντιπρόεδρος της παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση "δίνει μάχη" στη διαπραγμάτευση, προς όφελος των εργαζομένων και του δημόσιου χαρακτήρα της ενέργειας.

  • Από την Κατ. Μπρέγιαννη και την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου