Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Μουσική εβδομάδα. Από τον Bach στον Cage

Αυτή η εβδομάδα είναι γεμάτη μουσική και μας ταξιδεύει από τη Λειψία του 18ου αιώνα μέχρι τη Νέα Υόρκη του 20ου. Από απόψε το Μέγαρο εξερευνά τα πολλά πρόσωπα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με αυθεντικές μπαρόκ ερμηνείες, έργα για εκκλησιαστικό όργανο, σουίτες παιγμένες σε κρητική λύρα, τζαζ και ροκ αυτοσχεδιασμούς δίπλα στις κλασικές παραλλαγές Goldberg.

Το αφιέρωμα κλείνει την Κυριακή με το Big Day Bach, που ξεκινάει το πρωί με μια φανταστική θέατρο-μουσική ιστορία για μικρούς και μεγάλους ("Ποιός έβαλε φυλακή τον κ. Μπαχ;") και φτάνει μέχρι τα μεσάνυχτα με το Bach in Blues από το κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη.

Αλλά η Κυριακή βάζει μεγάλα διλήμματα, γιατί από τις 4 το απόγευμα, η Στέγη έχει το 5ο Open Day της, που είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική σκηνή που άνθισε τις δεκαετίες του '50 και του '60, μαζί με τα άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα της περίφημης Σχολής της Νέας Υόρκης.

Σε κάθε γωνιά της Στέγης – στα φουαγιέ, τη Μικρή και την Κεντρική Σκηνή – τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ και σπουδαστές, αλλά και εκθέματα και ταινίες θα αναβιώσουν μια εποχή που άλλαξε την παγκόσμια μουσική και καλλιτεχνική σκηνή. (Η οποία είχε τότε οραματιστεί θαυμάσια τη λύση στο δίλημμά μας, αλλά μισό αιώνα αργότερα, ο τηλεμεταφορέας δεν είναι ακόμα διαθέσιμος.)


  • Εβδομάδα: Τα πολλά πρόσωπα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
  • 1-5/3, Μέγαρο Μουσικής. Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες.
  • 5ο Open Day: Μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης.
  • 5/3, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Δείτε ΕΔΩ επτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου