Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ένας μικρός μεσογειακός κήπος στην καρδιά της Αθήνας! Κάνουμε πιο όμορφη τη ζωή μας




Από καιρό η atenistas act, η ομάδα επεμβάσεών της, έψαχνε στο κέντρο της Αθήνας για την επόμενη ενέργειά της. Στην αναζήτησή αυτή πρόσεξαν τον μικρό πεζόδρομο Αξαρλιάν (Λέκκα) κάτω απ’ το Σύνταγμα, ένα πραγματικά όμορφο σημείο που αδικείται κυρίως από την χρήση του σαν σημείο παρκαρίσματος μηχανών αλλά και από την γενικότερη έλλειψη φροντίδας.

Έτσι συζητώντας τις ανάγκες του πεζοδρόμου και πως θα το θέλανε οι ίδιοι οι περίοικοι αποφασίσαν να δράσουν. Σκοπός τους να ενισχύσουν το πράσινο στηριζόμενοι στην ιδέα ενός κήπου με μεσογειακά φυτά, προσθέτοντας και σημεία ανάπαυσης που θα λειτουργούσαν συν τοις άλλοις και αποτρεπτικά στο παρκάρισμα.

Έτσι την προηγούμενη Κυριακή 15 Μαΐου από τις 10 το πρωί και για 6 ώρες έδωσαν στον πεζόδρομο μια αίσθηση μεσογειακού κήπου. Δεκατρία είδη μεσογειακών φυτών ανάμεσα τους ρίγανη, ματζουράνα, λεβάντα, σπάρτο, δυόσμος κ.α. φυτεύτηκαν στα παρτέρια, επιπλέον χώμα και φραχτάκια προστέθηκαν ενώ τα παρτέρια και όλες οι ζαρντινιέρες βάφτηκαν. Χειροποιήτες ταμπέλες σήμανσης για το είδος του κάθε φυτού τοποθετήθηκαν (είτε καρφώθηκαν στους στηρικτικούς πασάλους είτε δέθηκαν με σύρμα μη πληγώνοντας το δέντρο) ενώ τοποθετήθηκα τρία παγκάκια σε ρομαντικό στυλ δίνοντας την αίσθηση της χαλάρωσης σε κήπο

Η δράση αγκαλιάστηκε αμέσως από περιοίκους και περαστικούς που δείχνουν να απολαμβάνουν την αίσθηση του κήπου και της ανάπαυσης στη καρδιά του πολύβουου κέντρου. Ευχαριστούμε θερμά την "AXA Assistance" που προσέφερε τα υλικά της δράσης και την Χριστίνα, τον Κώστα και το Γιώργο από το ‘Christina Beautiful Life’ για το νερό, το ρεύμα και πάνω απ’ όλα τη θετική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου