Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πανελλήνιες 2016: Όλα έτοιμα σήμερα Δευτέρα (16/5) - Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκινούν οι εξετάσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι μαθητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2016 καθώς τη Δευτέρα (16/5/2016) ξεκινάει η διαδικασία των εξετάσεων.

Αυλαία για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις την ερχόμενη Δευτέρα, με τους 103.366 υποψηφίους να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η έναρξη των εξετάσεων σηματοδοτείται τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα. Με το ίδιο μάθημα, μία μέρα αργότερα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

  • Δείτε το ΕΔΩ περισσότερα πράγματα για τις εξετάσεις...
  • Πηγή: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου