Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«3096 Μέρες»: Η απαγωγή της Νατάσας Κάμπους


Το «3096 Μέρες» είναι μια ταινία που στηρίζεται στην αληθινή ιστορία της απαγωγής της Νατάσας Κάμπους, που κρατήθηκε για περισσότερα από οκτώ χρόνια κρατούμενη σε ένα δωμάτιο κελί. Η Κάμπους παρακολούθησε την πρεμιέρα της ταινίας στη Βιέννη, η οποία βασίζεται στο βιβλίο που η ίδια έγραψε για την απαγωγή και τον εγκλεισμό της.
Η Κάμπους απήχθη από τον Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ το 1998, καθώς πήγαινε στο σχολείο της. Ήταν μόλις 10 ετών. Ο απαγωγέας της την έκλεισε σε ένα κελί, κάτω από το γκαράζ του σπιτιού του, που βρισκόταν λίγο έξω από την Βιέννη. Η Κάμπους κατάφερε να αποδράσει μετά από 8,5 χρόνια, το 2006.
Η βρετανίδα ηθοποιός Αντόνια Κάμπελ Χιούζ η οποία ερμηνεύει την Κάμπους σε νεαρή ηλικία, υπογράμμισε ότι η ταινία αποτελεί μια καταγραφή της ανθρώπινης προσπάθειας για επιβίωση: «Η ταινία δείχνει με εξαιρετικό τρόπο τη συμπεριφορά ανθρώπων. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε, με αυτή την ιστορία είναι η ψυχική δύναμη μερικών χαρακτήρων, η ικανότητά τους να επιβιώσουν σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά επίσης τις γκρίζες ζώνες σε μια σχέση, που οι άνθρωποι δεν μπορούν απαραίτητα να κατανοήσουν».
Η Κάμπους φυλακίστηκε από τον απαγωγέα της σε ένα κελάρι 6 τετραγωνικών μέτρων χωρίς παράθυρο. Κρατούσε ημερολόγιο, σε χαρτί τουαλέτας, το οποίο έκρυβε όλη την περίοδο της αιχμαλωσίας της. Ο Πρίκλοπιλ βίαζε και χτυπούσε επανειλημμένα το νεαρό κορίτσι. Όταν αυτή κατάφερε να δραπετεύσει, αυτός αυτοκτόνησε.
Σκηνοθέτιδα της ταινίας είναι η Αμερικανο-γερμανίδα Σέρι Χόρμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου