Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ θα είναι οδυνηρά

Την ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου εξέφρασε ο Κώστας Χρυσόγονος, προειδοποιώντας όμως ότι τα μέτρα θα είναι οδυνηρά, όπως στις προηγούμενες συμφωνίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δε ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο, όταν αναφέρει ότι πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό σε μακροπρόθεσμη βάση. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου σε 3,5% πλεόνασμα» ξεκαθάρισε.

«Τα επιπλέον μέτρα (ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ) θα γραφτούν, ελπίζω όμως ότι δεν θα εφαρμοστούν τελικώς, αλλά και τα 5,4 δισεκ. ευρώ μέτρα θα είναι οδυνηρά» σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

«Από ουτοπικά αισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ έγιναν ουτοπικά απαισιόδοξες» τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσόγονος περισσότερα, σημαίνουν περισσότερη φορολογία, και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο όσοι έχουν λεφτά σε θυρίδες στις τράπεζες, ενώ αιμορραγούν οι καταθέτες. Πρέπει να δικαιολογείται η προέλευσή τους» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας ότι «χθες έπρεπε να είχαν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με το TAXISnet».

Και πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα είναι η ψήφιση επιπλέον μέτρων, υπονομεύεται η οικονομική δραστηριότητα, αλλά και οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές προειδοποίησε.

«Καλώς η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

«Δεν θα έλεγα και για εκτόξευση (της οικονομίας) εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, ανάκαμψη χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες εργασίες ειδικά για τους νέους» παρατήρησε μάλιστα.

  • Αναδημοσίευση από το http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου