Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Έσωσε την τιμή της δημοσιογραφίας


Μία συναισθηματικά φορτισμένη ερώτηση δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, από την δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα, για τους εργαζόμενους στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.
Η ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα από τον Alpha έκανε μάλιστα τον πρωθυπουργό να χάσει την ψυχραιμία του για μία στιγμή, καθώς σε αυστηρό τόνο της ζήτησε να μην τον διακόψει, όταν άρχισε να της απαντά.
«Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύετε από τη δουλειά μου», ξεκίνησε η κ. Τσικρίκα, αφού δήλωσε το όνομά της και το γεγονός ότι εργάζεται στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό τα τελευταία 21 χρόνια.
«Ηξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις. Χάνω τη δουλειά μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί», συνέχισε η δημοσιογράφος, αναφέροντας ότι εργάζεται σε μία κερδοφόρα επιχείρηση, δίχως δάνεια και χρέη, που έχει καταβάλει πολλά χρήματα σε εισφορές και φόρους και «το σημαντικότερο, εμένα και άλλους 600 εργαζόμενους μας πληρώνει στην ώρα μας».
Η κ. Τσικρίκα συνέχισε λέγοντας ότι το «αφήγημα» των κυβερνητικών στελεχών ότι η διαφημιστική πίτα είναι 200 εκατ. ευρώ καταρρίφθηκε από το υψηλό τίμημα που έδωσαν οι επιχειρηματίες για να πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες. «246 εκατ. ευρώ για τον ''αέρα''. Τι έχετε να πείτε τώρα;», πρόσθεσε.
«Ακούσαμε στελέχη σας να λένε ότι τα κανάλια είναι παράνομα. Ποια; Εκεί δεν δίνατε συνεντεύξεις και μετείχατε σε προεκλογικές εκπομπές; Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους; Τον Ιανουάριο του 2015, κλαίγοντας σχεδόν, στις προγραμματικές δηλώσεις σας ακούσαμε να λέτε ότι θα είστε κάθε λέξη του Συντάγματος, ότι θα υπερασπιστείτε τη δημοκρατία. Αλλαξε κάτι στα πιστεύω σας;», κατέληξε η δημοσιογράφος.

Η απάντηση του Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να απαντά στη δημοσιογράφο του Αlpha λέγοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για όλες τις θέσεις εργασίας, ενώ όταν επιχείρησε να συμπληρώσει κάτι η ρεπόρτερ της είπε σε αυστηρό ύφος «Σας παρακαλώ, δεν θα με διακόψετε».
Στη συνέχεια, επέκρινε τα κανάλια ότι δεν έχουν αντιδράσει σε άλλες απολύσεις και συγκεκριμένα για την ΕΡΤ. «Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας σας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 από τις 4.000 που υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ το 2008. Για αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς, δεν είχαν μάνα αυτοί. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 μέσα πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα να κάνουν καμία μεγάλη κινητοποίηση όπως σωστά κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ», απάντησε ο κ. Τσίπρας.  
Στη συνέχεια, ζήτησε από τη δημοσιογράφο να αναλογιστεί τα χρήματα που έχασε το δημόσιο- με βάση το εξαιρετικά υψηλό τίμημα της δημοπρασίας- από το γεγονός ότι δεν είχε γίνει για 27 χρόνια διαγωνισμός, σε εποχή που οι υποψήφιοι καναλάρχες είχαν μεγαλύτερες δυνατότητες. «Το δημόσιο έχει χάσει τεράστιο ποσό γιατί οι κυβερνήσεις για να στηρίζουν και να στηρίζονται από τα ΜΜΕ δεν προχωρούσαν σε κάτι που είναι αυτονόητο και αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση», πρόσθεσε.  

  • Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου