Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας 2016

Πρωτοβρόχια, σχολεία, Νύχτες Πρεμιέρας. Ο αθηναϊκός Σεπτέμβριος έχει τις σταθερές του κι αφού φάγαμε τις πρώτες βροχές και 'οι αυλές των σχολείων γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών' είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το μήνα στο Odeon Όπερα, στο Δαναό, στο Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, που από την Τετάρτη θα φιλοξενήσουν το φετινό (22ο!) φεστιβάλ του περιοδικού Σινεμά. 
Το πρόγραμμα είναι και φέτος πολύ δυνατό, με το διαγωνιστικό, τις φεστιβαλικές επιτυχίες της χρονιάς και τα κλασικά μεταμεσονύχτια του τρόμου, έχει αφιερώματα στο νέο ιταλικό κινηματογράφο, στο μεγάλο Λουί Μαλ, στο Νίκο Τριανταφυλλίδη που έφυγε πρόωρα και στα πολλαπλά πρόσωπα της διαφορετικότητας, με δωρεάν προβολές νέων και κλασικών ταινιών.

Οι ταινίες που ξεχωρίζουμε είναι: Ο Μόρις από την Αμερική (βραβείο σεναρίου στο Sundance), η Αγανάκτηση (απόδειξη ότι ο Φίλιπ Ροθ μπορεί να μεταφερθεί στο σινεμά), το Beatles: 8 Days a Week που άνοιξε την περασμένη βδομάδα στην Αμερική με διθυραμβικές κριτικές, το κλασικό Μπλε Βελούδο του David Lynch σε νέα 4Κ κόπια, το Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά, του Φασμπίντερ, η Μεγάλη Επιστροφή του Τζανγκ Γιμού, η καθηλωτική Υπόθεση Φριτζ Μπάουερ και το βραβευμένο στο Sundance Η Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο (φωτο), που είναι πραγματικός ύμνος στη δύναμη του σινεμά. 
Όλες οι επιλογές μας έχουν ακόμη διαθέσιμες προβολές. Και το καλό είναι ότι φέτος μπορούμε επιτέλους να αγοράζουμε εισιτήρια και κάρτες διαρκείας online. Σπεύσατε!

  • 21/9-2/10, στους κινηματογράφους Odeon Όπερα, Δαναός, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
  • Πληροφορίες για εισιτήρια ΕΔΩ. Online αγορές εισιτηρίων (με διαθεσιμότητες) στο viva.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου