Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τρέχουμε για τις γυναίκες που δίνουν αγώνα κάθε μέρα. Να μην το ξεχνάμε αυτό, ποτέ...

Για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες που ζουν ανάμεσά μας η ζωή δεν είναι παιχνίδι αλλά σκληρός Αγώνας. Αγώνας που κερδίζεται μέρα την ημέρα. Για όλες τις νικήτριες αλλά και για εκείνες που «έφυγαν» τρέχουμε όλοι μαζί την Κυριακή στον 8ο αγώνα «Γιορτή της ζωής», τον αγώνα και το περπάτημα «Greece Race for the Cure», αφήνοντας πίσω μας την άγνοια και τον φόβο για τον καρκίνο του μαστού.

Ο αγώνας-θεσμός που βροντοφωνάζει τη σημασία της ενημέρωσης και της έγκαιρης διάγνωσης για την πρόληψη της Νο1 γυναικείας επιδημίας, του καρκίνου του μαστού, επιστρέφει στην Αθήνα και δίνει το 8ο ραντεβού στο Ζάππειο αυτή την Κυριακή.

Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 24.000 δρομείς, μικρούς και μεγάλους, στην περσινή διοργάνωση, ο 8ος αγώνας και το περπάτημα «Greece Race for the Cure» βάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη, καλώντας μια λαοθάλασσα από γυναίκες, άνδρες και παιδιά να ξεχυθεί στους δρόμους της Αθήνας και να τρέξει πιο γρήγορα από την προκατάληψη, πιο γρήγορα από τον φόβο, κόντρα στην άγνοια.

Διοργανωτής για ακόμα μία χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κάνει πραγματικότητα αυτήν τη φθινοπωρινή γιορτή για τη ζωή, τη δύναμη και την ελπίδα.

Γιορτή για τις survivors, τιμή για όσες έφυγαν, βροντερή φωνή προς όλες όσες πρέπει να ενημερωθούν. Το «Greece Race for the Cure» είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και τα καθαρά έσοδα από τον αγώνα διατίθενται σε δωρεάν προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα για την ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών που βίωσαν ή βιώνουν τον καρκίνο μαστού και την ενημέρωση όλων των Ελληνίδων για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η διοργάνωση-θεσμός που υλοποιείται λίγες ημέρες πριν από την έλευση του Οκτωβρίου, μήνα αφιερωμένου διεθνώς στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, περιλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου 5 χλμ. και έναν περίπατο 2 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη γυναικεία μάστιγα.

Η ψυχή της εκδήλωσης και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, απευθύνει κι αυτή το κάλεσμά της σε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν για τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους, τη φίλη τους, την αδελφή τους, την ξαδέλφη τους, την παλιά τους συμμαθήτρια, τη συνάδελφο στο γραφείο και είναι σίγουρη πως φέτος η διοργάνωση θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών.

«Είμαστε αισιόδοξες και αναμένουμε ακόμα περισσότερους δρομείς και περιπατητές να ενωθούν μαζί μας στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Η ευαισθησία του κόσμου και η αγάπη με την οποία αγκαλιάζεται ο αγώνας μας είναι συγκινητική. Αυτό που ζούμε κάθε Σεπτέμβριο δεν περιγράφεται με λόγια...» λέει η κ. Γαβριηλίδου.

Πρέσβειρα της διοργάνωσης η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη Την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη η γιορτή αρχίζει από νωρίς στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ο οποίος σταδιακά θα υποδέχεται τους δρομείς. Μέχρι να δοθεί το σύνθημα από τον αφέτη. θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του Ζαππείου πολλές δράσεις για ενήλικες και παιδιά, ενώ θα υπάρχουν δρώμενα επί σκηνής και πολλές εκπλήξεις με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη.

Η γνωστή κι αγαπημένη τηλεοπτική παρουσιάστρια είναι από τους θερμότερους συμπαραστάτες του αγώνα και δίνει με τη ζωντάνια και το μπρίο της τον ρυθμό στις εναρκτήριες εκδηλώσεις του «Greece Race for the Cure». Μήνυμα ελπίδας από τις survivors

Ένα διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό βρίσκεται σε εξέλιξη στον κήπο του Ζαππείου! Και ξαφνικά η εξέδρα από την οποία ο Σύλλογος «Άλμα ζωής» απευθύνει το κάλεσμά του ντύνεται στα ροζ.

Στην πιο συγκινητική στιγμή της διοργάνωσης, οι γυναίκες που έδωσαν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και νίκησαν, οι survivors του Πανελλήνιου Συλλόγου «Άλμα ζωής», μοιράζονται με το κοινό τις ιστορίες τους και διαδίδουν με μια φωνή το μήνυμα πως ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, αρκεί να γίνει πράξη η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση και να μη μείνουν ανεφάρμοστες οδηγίες και συστάσεις, γραμμένες μόνο στα χαρτιά. Λίγα λόγια για τη διοργάνωση.

Ο αγώνας «Race for the Cure» αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώνεται εδώ και 33 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά από τον Πανελλήνιο σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου