Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

O Άι-Βασίλης γλίτωσε την χρεοκοπία και περιμένει ξανά επισκέπτες. Εμείς πότε θα τα καταφέρουμε;

Το θαύμα των Χριστουγέννων βρέθηκε στο πρόσωπο των… επενδυτών τουριστικής εταιρείας για τον φινλαδό Άγιο Βασίλη στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας: Το τουριστικό χωριό του Άι-Βασίλη κινδύνευε να κηρύξει πτώχευση με φόντο τις οφειλές και την κάμψη στους αριθμούς των επισκεπτών, αλλά τελικά βρέθηκε σωτήρας. Μετά την άφιξη του επενδυτή, οι επισκέψεις στο χωριό έχουν πάρει ξανά την ανιούσα.

Η εταιρεία που διαχείριζεται το πάρκο στο Ροβανιέμι, η Dianordia, είχε φτάσει σε οριακό οικονομικό σημείο και ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος πλήρους αναστολής της λειτουργίας της.

Η άφιξη όμως της Lapland Safaris (που δραστηριοποιείται στην τουριστική αγορά σαφάρι με σόουμομπιλ και χάσκι) έφερε στο πάρκο του Άι-Βασίλη τα απαραίτητα κεφάλαια για να «τακτοποιήσει» τις υποχρεώσεις της.

Έκτοτε, ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί και στην υψηλή σεζόν γύρω από τα Χριστούγεννα αναμένονται φέτος 80.000 επισκέπτες, σύμφωνα με το Reuters, δηλαδή 15.000 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

Η απώλεια στο μερίδιο της ρωσικής αγοράς (περίπου 30% λιγότεροι τουρίστες ήρθαν από τη γειτονική Ρωσία) αντισταθμίστηκε με επισκέπτες από την Ασία.

Το χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι είναι σύμβολο της τουριστικής βιομηχανίας της Λαπωνίας, η οποία προσελκύει επισκέπτες για την ιδιαίτερη φυσική της ομορφιά.

  • Από το http://troktiko2.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου