Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο. Πάλι τα ίδια;

Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών που θα προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το δημόσιο.

Με τη ρύθμιση αυτή θα τίθεται σε ισχύ, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο, το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις οφειλές προς τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την έναρξη διαδικασιών κατάσχεσης (λόγω των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, που από 1.11.2015 έχουν τεθεί ξανά σε εφαρμογή), τονίζει ότι:

«- Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη νομοθεσία που αφορά τα «κόκκινα δάνεια» προς τις τράπεζες και ψηφίστηκε την Τρίτη 15.12.2015, από την ελληνική Βουλή στο νομοσχέδιο με τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων». Πολιτική μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, με σαφή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

– Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο θα ισχύσει (με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα), για τα χρέη προς το Δημόσιο ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

– Τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, βασίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, το οποίο νομοθετήθηκε πριν το 2015».

  • Πηγή: http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου