Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

21 χορευτές σκορπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και προσκαλούν το κοινό σε ένα διάλογο με τα όρια και τη φύση. Μια ξεχωριστή εκδήλωση που αξίζει να ζήσουμε

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, είκοσι ένας χορευτές, ο καθένας σε ξεχωριστό και επιλεγμένο σημείο, σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, αφιερώνουν την ημέρα στο να είναι στην κατάσταση του χορού.
Πρόκειται για μια πρακτική που άρχισε σαν προσωπική ανάγκη, ως τρόπος αναζήτησης και δοκιμής της αντίληψης για το πώς αναδύεται ο χορός σε προσωπικό, κοινωνικό και κοσμικό επίπεδο. Ένας διάλογος με τα όρια και τη φύση, μία αφοσίωση για την ένωση του χορού και της ζωής. Το σώμα χορεύοντας ανοίγει μια πολλαπλότητα νοήματος – η γενναιοδωρία του προτείνει ένα διαφορετικό είδος συνειδητοποίησης. Ο χορευτής κουρδισμένος σε μια άλλη αίσθηση του χρόνου, βρίσκεται μέσα στο «διάστημα» της δικής του πρακτικής και προσφέρει νέες δυνατότητες παρουσίας. Ο χορός σαν «δώρο», δεν απαιτεί τίποτα, δεν επιδιώκει να κερδίσει έπαινο παρά να διευρύνει την αντίληψη του σώματος, τόσο του χορευτή όσο και του θεατή/περαστικού, του τοπίου καθώς και της κίνησης του κόσμου που μας εμπεριέχει.
Σύλληψη, οργάνωση και εισαγωγή: Βιτόρια Κωτσάλου
Συμμετέχουν: Γιώργος Αμέντας, Ιωάννα Αντώναρου, Λία Βασδάρη, Νώντας Δαμόπουλος, Michael Doolan, Λία Καράμπελα, Νικολέτα Καρμίρη,Bιτόρια Κωτσάλου, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Μαριέλα Νέστορα, Γιάννης Νικολαΐδης, Ίρις Νικολάου, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Σταυρούλα Σιάμου, Πόπη Σφήκα, Δημήτρης Σωτηρίου, Βασιλική Χρυσανθακοπούλου-Τσαγκάρη, Γιάννης Τσιγκρής, Γιώργος Φριντζήλας.
Με την υποστήριξη των: Μαριόν Ρενάρντ, Σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ
Συνεργάτης Προβολής-Επικοινωνίας: Γιώργος Κατσώνης
Η επικοινωνία προς το κοινό θα γίνει με έναν χάρτη όπου μπορεί ο καθένας να εντοπίσει το σημείο του κάθε χορευτή. Το κοινό καλείται να επισκεφτεί τον κάθε χορευτή και να περάσει όσο χρόνο θέλει στο πλάι του. Το κάλεσμα στο κοινό διεγείρει την συνύπαρξη με τον χορευτή, την συναίσθηση και παρατήρηση. Το κοινό μέσα από το κείμενο πρόσκλησης καλείται να παρατηρήσει όχι μόνο το χορευτή αλλά και το περιβάλλον, τη γενικότερη κίνηση μέσα και γύρω του, να προσφέρει στον χορευτή φρούτα ή νερό, να πάρει τον χρόνο να συλλογιστεί, να επηρεαστεί, να συνεισφέρει.
Ο χάρτης με τα σημεία των χορευτών θα διανέμεται από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39 εντός της στοάς) καθώς και στα σημεία που θα υπάρχουν σταντ του Φεστιβάλ. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα σημεία των 21 χορευτών θα είναι: Πλατεία Κολωνακίου (κοντά στο τρεχούμενο νερό), Λαϊκή αγορά στα Εξάρχεια (Καλλιδρομίου και Θεμιστοκλέους), Πλατεία Κοτζιά, Στοά Αρσακείου, Πλατεία Θεάτρου, Πλατεία Ομονοίας, Πλατεία Κολωνακίου, Πλατεία Δεξαμενής, Πλατεία Αγ. Θεοδώρων, Βουκουρεστίου & Πανεπιστημίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

  • Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου