Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Λίθοινον Private 16, ένα ξεχωριστό εστιατόριο

Σ' αυτή την περίπτωση είναι πολύ εύκολο να βρεις λόγους να αφήσεις για αύριο αυτό που μπορείς να προτείνεις σήμερα. Καταρχήν, οι μόλις 16 θέσεις για φαγητό — όσο λιγότεροι το ξέρουν, τόσο καλύτερα. Και μετά είναι το παράδοξο του πράγματος: μια γενικά χειμερινή dining εμπειρία, σε έναν καλοκαιρινό προορισμό.
Είναι ίσως και οι λόγοι που αυτό το καταπληκτικό κελάρι, που εδώ και μια τριετία κρύβεται πίσω από την αδιάφορη πρόσοψη μιας κάβας στα ψηλά της Σαρωνίδας, παραμένει μυστικό ακόμα και για ανθρώπους που ζουν στην περιοχή 3-4 μήνες το χρόνο.
Η κάρτα έχει θαλασσινά μαγειρεμένα με γαλλικό στυλ, ωραίες σαλάτες και εκλεκτά αλλαντικά, αλλά οι προβολείς εδώ πέφτουν στα εκπληκτικά prime steaks, που έρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία και ψήνονται άψογα στον φούρνο Josper — και στην αναμενόμενα εξαιρετική κάβα.
Το Λίθοινον Private 16 δεν είναι καθημερινό εστιατόριο (η περιοχή χρειάζεται και καλά τέτοια), αλλά η συνολική εμπειρία δικαιολογεί απόλυτα τον γκουρμέ τιμοκατάλογό του και είναι ό,τι πρέπει για καλό δείπνο.

Τρ-Σαβ 20.00-00.00, Κυρ 14.00-18.00, Δευ κλειστά.
Λ. Σαρωνίδας 122, Σαρωνίδα, τηλ. 229 1060 257.
Δες ΕΔΩ τον χάρτη και περισσότερες φωτογραφίες στο AthensBook Web.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου