Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ένα απλό τρικ για να τρώμε πιο πολλά λαχανικά

Ερευνητές ανακάλυψαν ένα απλό τρικ για να τρώμε πιο πολλά λαχανικά
Ψυχολόγοι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανακάλυψαν έναν απλό τρόπο για να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση λαχανικών. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 28.000 γευμάτων, η μικρή - "παιχνιδιάρικη" -  αλλαγή στην ονομασία των πιάτων που περιείχαν λαχανικά, είχε ως αποτέλεσμα 25% περισσότεροι άνθρωποι να διαλέξουν το γεύμα με τα λαχανικά.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine, με τον τίτλο Association Between Indulgent Descriptions and Vegetable Consumption: Twisted Carrots and Dynamite Beets.
Η μελέτη διερευνά πώς αλλάζουν οι διατροφικές επιλογές ανάλογα με την περιγραφή των τροφίμων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι τρώνε περισσότερα λαχανικά εάν τους δοθεί μια γαστρονομική ή συναρπαστική περιγραφή, όπως τραγανό, βουτυρώδες, πλούσιο, πικάντικο ή ζωηρό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα "αντιπροσωπεύουν μια ισχυρή και εφαρμόσιμη στρατηγική για την αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών σε ενήλικες".
"Η πλειονότητα των ανθρώπων δίνει προτεραιότητα στη γεύση σε σχέση με το πόσο υγιεινό είναι ένα πιάτο", εξηγεί ο Brad Turnwald, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην μελέτη. "Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα δεν οφείλονται μόνο στο γεγονός ότι οι περιγραφές ήταν πιο φανταχτερές, αλλά ότι προκάλεσαν συγκεκριμένα θέματα γεύσης και οδήγησαν τους ανθρώπους να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα πιάτα που είχαν την βασική περιγραφή του λαχανικού".

  • Πηγή: http://www.enallaktikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου