Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Βλέποντας από ψηλά το Μοντενέγκρο στο μοναδικό σε φυσικό κάλλος, Μαυροβούνιο…

Με φόντο τον Άγιο Στέφανο, το «Μόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, από ψηλά… Οι φωτογραφίες στο Facebook δίνουν και παίρνουν, δείγμα ότι όσοι συμμετέχουν στην εκδρομή της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς περνάνε καλά! Πάντα τέτοια…

Στιγμιότυπα από την εκδρομή της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς… Βόλτα στα Τίρανα. Η πόλη ιδρύθηκε το 1614 και στολίζεται από μια πληθώρα όμορφων εκκλησιών και κατάφυτων πάρκων. Το κέντρο της πόλης, κοσμείται με ορισμένα αρχιτεκτονικά μνημεία της εποχής του Μουσολίνι.

Θα δούμε την παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο και άλλα αξιοθέατα στην πλατεία Σκεντέρμπευ, όπως το τζαμί του Έτχεμ Μπέη του 1789, το Sahat-Kulla (Πύργος Ρολογιού) του 1830 και το θέατρο μαριονέτας, που κάποτε στέγαζε το ψευτο-κοινοβούλιο του βασιλιά Ζογκ, καθώς και την Καμπάνα της Ειρήνης, η οποία κατασκευάστηκε από παλιούς κάλυκες σφαιρών και θυμίζει το ταραχώδες παρελθόν των Τιράνων.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για Montenegro (Μαυροβούνιο) διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ.

Συνεχίζουμε για το «Μόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως χαραχτηρίζεται όχι άδικα το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου