Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!»

Με τη συνεργασία των QualityNet Foundation, «Η Διατροφή του Παιδιού» και  Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) και την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation


Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» έχει σκοπό να δείξει σε όλους μας εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους ώστε να εντάξουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας! Στις 5 μέρες που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και παιχνίδια και να ενημερωθούν για τη σημασία της κίνησης, της ισορροπημένης διατροφής και του Ενεργειακού Ισοζυγίου από επιστήμονες από το χώρο της άσκησης και της διατροφής. Το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό στο κοινό, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού κοινωνικής δικτύωσης QualityNet Foundation, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τη διατροφή, την ανάπτυξη και θρέψη παιδιών και εφήβων «Η Διατροφή του Παιδιού» και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ).

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 16:00-21:00

Σάββατο – Κυριακή: 10:00-21:00

* Επισκέψεις σχολείων: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή πρωινές ώρες, κατόπιν επικοινωνίας στο 210 6888115

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σχετικά με το QualityNet Foundation

Το QualityNet Foundation, το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, αποτελεί έναν Οργανισμό Ανάπτυξης Διαλόγου και Δικτύωσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας πολιτών και του ευρέος κοινού, με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογιών και εργαλείων που συμβάλλουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής.

www.qualitynet.gr  

Σχετικά με τη «Διατροφή του Παιδιού»

Η «Διατροφή του Παιδιού», αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της έγκυρης ενημέρωσης και των σωστών διατροφικών επιλογών τόσο σε επίπεδο παιδιών, όσο και σε αυτό της γονικής παρέμβασης, δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην κάλυψη αυτού του κενού στην Ελληνική κοινωνία. Κύρια φιλοδοξία της αποτελεί όχι μόνο η δημιουργία ενός επιστημονικού σύγχρονου και εύληπτου πλαισίου ενημέρωσης, αλλά και η ουσιαστική παρέμβαση στην τροποποίηση των συμπεριφορών τόσο σε επίπεδο διατροφής, όσο και άσκησης.

http://www.childnutrition.gr/

Σχετικά με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1991 και αριθμεί περισσότερα από 1.250 μέλη, εκ των οποίων τα περισσότερα ασκούν το ιατρικό επάγγελμα και τα υπόλοιπα είναι όλοι επαγγελματίες υγείας. Είναι μέλος της European Association for the Study of Obesity (EASO) και της World Obesity Federation (WOF, πρώην IASO), καθώς και ιδρυτικό μέλος του Balkan Network for the Study of Obesity (BalNeSO).

Ένας από τους καταστατικούς σκοπούς της εταιρείας είναι «η επιστημονική έρευνα και μελέτη της παχυσαρκίας και των μεταβολικών νόσων στην Ελλάδα… η επιστημονική έρευνα στη σωστή διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου