Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΓΣΕΒΕE: Τα σχεδιαζόμενα μέτρα βαθαίνουν την ύφεση

Το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) δέχτηκε την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και σχεδιάζονται να ληφθούν δεν είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναγκαιότητα να υπάρξει εθνική συναίνεση και χάραξη εθνικών πολιτικών (ανεργία, ασφαλιστικό, προσφυγικό, ανάπτυξη) καθώς επίσης και για τα άλλα κρίσιμα ζητήματα του τόπου διότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ό,τι γίνει ή δε γίνει θα κρίνει το μέλλον της σε βάθος δεκαετιών και πολλών γενεών.

»Είναι ενδεικτικό της κρισιμότητας ότι η σχέση εργαζομένων και συνταξιούχων βαίνει συνεχώς μειούμενη έχοντας φτάσει στο 1,3 προς 1 και ότι η έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε όλους τους δείκτες της δείχνει επιστροφή στην περίοδο του 2012. Επισημάναμε ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και σχεδιάζονται να ληφθούν είναι στην κατεύθυνση της ύφεσης και όχι της ανάπτυξης χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, αναδιάταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας».

  • Από το http://www.kerdos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου