Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η ΑΥΓΗ είχε μια ιστορία και τη θυσίασε...

Κάπως έτσι η Εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΓΗ παρουσίασε χθες το κλείσιμο της αλυσίδας καταστημάτων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ που απασχολούν περισσότερους από 400 εργαζόμενους.

Μόλις πέντε λεπτά κράτησε η εξιστόρηση των γεγονότων που οδήγησαν στο "λουκέτο" της Ηλεκτρονικής Αθηνών. Η συνέντευξη Τύπου του ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Ιωάννη Στροφή στον όγδοο όροφο του ΕΒΕΑ διεκόπη από εργαζόμενους της επιχείρησης που διαμαρτύρονταν για την απόφαση και απαιτούν να γίνει συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ενημερωθούν.

Τελικά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Ιωάννης Στρούτσης αποχώρησε από το ΕΒΕΑ χωρίς να ολοκληρωθεί η συνέντευξη. Ωστόσο, συμφωνήθηκε να υπάρξει ραντεβού με τους εργαζόμενους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηλεκτρονική Αθηνών, μια από τις πλέον γνωστές αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών βάζει «λουκέτο» μετά 66 χρόνια λειτουργίας.

Χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά.

Η εταιρεία αποδίδει το «λουκέτο» στο γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε και νέο τραπεζικό δανεισμό ακυρώθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού.

Λυπάμαι πραγματικά για την ΑΥΓΗ... Νέοι καιροί, νέα ήθη! Κάποτε, αν θυμόμαστε καλά, ήταν υπέρ των εργαζομένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου