Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πόσο καλά ξέρουμε την πόλη μας;

Χθες Κυριακή είχαμε  την ευκαιρία να τη μάθουμε λίγο καλύτερα. Το atenistas Open Walk Athens (OWA) ήταν ο 6ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος στην «Αθέατη Αθήνα», που αναδεικνύει τα σημεία του Κέντρου, τα οποία οι περισσότεροι προσπερνάμε καθημερινά χωρίς να γνωρίζουμε την ιστορία που κουβαλούν.

Η Αθήνα της προεπαναστατικής περιόδου, του Μεσοπολέμου και της δεκαετίας του ’60 έχει την τιμητική της και η διαδρομή ψιθυρίζει τα μυστικά της με τον καλύτερο τρόπο.

Η διαδικασία είναι απλή: ο κάθε ενδιαφερόμενος παίρνει έναν ειδικό χάρτη από την Κοραή και περιηγείται ελεύθερα με την παρέα του στα επιλεγμένα σημεία που θα είναι ανοιχτά ειδικά για τον συγκεκριμένο περίπατο.

Από το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, το Αρχοντικό Μπενιζέλων μέχρι τις μυστικές κατακόμβες της ρωσικής εκκλησίας και από το τελευταίο οπλοδιορθωτήριο της μεσοπολεμικής Στοάς Καΐρη μέχρι την εκκλησία που είναι χτισμένη γύρω από έναν αρχαίο κίονα, οι πιο περίεργοι κάτοικοι αυτής της πόλης βρίσκουν τα σποτ και συνομιλούν με τους υπεύθυνους για να λύσουν κάθε πιθανή απορία.

Την επόμενη φορά που θα γίνει σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου