Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Παππάς: Κοντά στη συμφωνία με τους εταίρους - Θα ακολουθήσει «έκρηξη επενδύσεων». Μάλιστα!

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλές είναι καλοδεχούμενες. «Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ότι πολλοί περίμεναν.

O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ Τζιανπιέτρο Πατσανέζε (Gianpiero Pazzanese) αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

«Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Πατσανέζε.

Στη σημασία της συνεργασίας με την British American Tobacco αναφέρθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Cosco Ελλάς, Γιάννης Δεσποτίδης, τονίζοντας ότι: «Η συμφωνία συνεργασίας της Cosco με τη British American Tobacco είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Πειραιά και τις δυνατότητες του, οι οποίες, για πρώτη φορά, ξεδιπλώνονται και σε έκταση και σε ένταση, με την επένδυση του ομίλου Cosco». Επίσης, ανέφερε ότι: «Το κλειδί για το μέλλον είναι η προσαρμογή στις προκλήσεις και τις ανάγκες ενός απαιτητικού και ανταγωνιστικού παγκόσμιου περιβάλλοντος. Έτσι, μπορεί και πρέπει να υπηρετείται το κοινό καλό. Το παράδειγμα της British American Tobacco και της Cosco πρέπει να βρει μιμητές παντού. Το έχουμε ανάγκη για το καλό της Ελλάδας».

Το διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο της British American Tobacco αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο, που, σε συνέχεια της δέσμευσης της εταιρείας για επενδύσεις στην ελληνική αγορά, φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον Πειραιά, ο οποίος προτιμήθηκε από το διεθνή όμιλο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τη δημιουργία αυτού του Κέντρου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα έχει το διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο της British American Tobacco για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την ελληνική οικονομία, γενικότερα. Στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών, δημιουργώντας έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η απόφαση αυτή έχει δυνατότητα να τριπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που γίνεται εφικτό με τη λειτουργία του διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου. Σε πρώτη φάση, προβλέπεται να φτάνουν στην Ελλάδα πάνω από 2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, ετησίως, από πέντε εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση, τον υπουργό Επικρατείας συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο Επενδυτικός Σύμβουλος του υπουργού Θάνος Νιφόρος. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, βουλευτές, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, αλλά και σημαντικών παραγόντων της οικονομίας.

Στο χαιρετισμό του για τη λειτουργία του νέου Κέντρου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε τη σημασία της δημιουργίας του εμπορικού αυτού κόμβου για τον Πειραιά και την ελληνική οικονομία. «Είναι σημαντική η παρουσία του μεγάλου διεθνούς ομίλου της British American Tobacco, της οποίας χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία να λειτουργήσει και να εγκαινιάσει το Διεθνές Διαμετακομιστικό του Κέντρο στο λιμάνι του Πειραιά και στη λιμενική εγκατάσταση της Σ.Ε.Π. ΑΕ, κατανοώντας τη δυναμική της χώρας. Στρατηγικές κινήσεις, όπως η σημερινή, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και αναπτυξιακές προοπτικές, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα αλλάζουν θέσεις. Η ταχύτητα τους ζαλίζει και προκαλεί γέλιο. Άμοιρη Ελλάδα…

  • Από το http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου