Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Θρίλερ σε Αθήνα - Γερμανία μετά την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα. Άρχισαν τα όργανα!

Τελευταίες ειδήσεις: Ο επικεφαλής της ΕΚΤ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για τα ελληνικά ομόλογα δεν επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας καθώς ανανεώνει τη ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELA.


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μετά την απόφαση να μην γίνονται δεκτά ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα ο κ. Ντράγκι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό μόλις αυτός επέστρεψε στην Αθήνα και τον ενημέρωσε για την απόφαση της ΕΚΤ. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του δήλωσε ότι αυτή δεν επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας καθώς ανανεώνει τη ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELA.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τον άκουσε με προσοχή και του επισήμανε ότι τον δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτή θα συνεχίσει να αναζητεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαίου εταίρους. Ομπάμα

Να συνεργαστεί με την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε στο μεταξύ την Ελλάδα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την επίσκεψη του αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε πως ο Λευκός Οίκος συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους της και το ΔΝΤ

Σύμφωνα με τον κ. Ιγνατίου, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην περίπτωση της Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ.

«Τους έχουμε συμβουλεύσει να το πράξουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται τώρα είναι για να επιτευχθεί κάποια συνεργασία για αμοιβαία κατανόηση. Υποστηρίζουμε μία ισχυρή Ευρώπη με ένα ισχυρό ευρώ και την ακεραιότητα της Ευρωζώνης. Αυτό όσον αφορά την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε: «Επίσης, για πολλά χρόνια παρουσιάσαμε το επιχείρημα στους G20 ότι είναι σημαντικό να έχουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Πιστεύουμε ότι οι G20 και οι G7 έχουν μετακινηθεί με την πάροδο του χρόνου και το έχουν ως υψηλότερη προτεραιότητα και ότι γι΄ αυτό έχει υπάρξει αυξανόμενη υποστήριξη. Βέβαια, τώρα πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό».

Σημειώνεται ότι το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Μπάιντεν με τις ηγεσίες των Βρυξελλών και της Γερμανίας, καθώς και στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Δευτέρα.

  • Πηγή: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου