Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα το απόγευμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έρχεται ο Π. Παυλόπουλος

Με 238 ψήφους αναμένεται να εκλεγεί σήμερα νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, μια αιφνιδιαστική πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η επιλογή στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου ανακοινώθηκε χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνιάζοντας πολλούς, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή το απόλυτο φαβορί θεωρούνταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ωστόσο, η πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου δεν ανέτρεψε τα αριθμητικά προγνωστικά και η υποψηφιότητά του φαίνεται να ξεπερνά το Συνταγματικό όριο για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο κ. Παυλόπουλος συγκεντρώνει 238 θετικές ψήφους, πενήντα οκτώ περισσότερες από το όριο των 180 που επιβάλλει το Σύνταγμα (θα ψηφισθεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ).

Από την άλλη πλευρά «παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ενώ οι 19 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 του ΠΑΣΟΚ θα αντιπροτείνουν τον διακεκριμένο συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:30 στη Βουλή και η ψήφος είναι φανερή.

  • Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου