Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Καλή επιτυχία στο έργο των νέων δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν χθες…

Από την ομιλία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, κατά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού συμβουλίου.


Χθες το από9γευμα σε κτίριο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας 9,83 FM, στο Γκάζι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των προβλημάτων της πρωτεύουσας των Αθηνών για την επόμενη πενταετία.

Εμείς θα επικεντρώσουμε μέσα στην αίθουσα και όχι έξω, όπως έκαναν τα προβεβλημένα ΜΜΕ, αναζητώντας τηλεθέαση. Διότι ακριβώς μέσα ήταν η ουσία, ότι δηλαδή η παράταξη του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, συνεχίζει να υλοποιεί και να προωθεί την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης τετραετίας.

Εξάλλου γι’ αυτό το δείγμα γραφής δεν έδωσε το «πράσινο» φως για τη συνέχεια στις εκλογές του περασμένου Μαϊου;

Στη χαιρετιστήρια ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τη νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι δημότες θα παλέψουμε για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τον δήμο της Αθήνας. Διεκδικώντας μια τολμηρή και πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες».

Ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη

Κυρίες και κύριοι,

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα. Να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, καλύτερη.

Περάσαμε μια δυσκολότατη τριετία που συνέπεσε με την περίοδο της χειρότερης κρίσης για την πόλη και τη χώρα. Ωστόσο η Αθήνα άντεξε – η κοινωνική συνοχή διατηρήθηκε. Και εδώ θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι, αντιδήμαρχοι, συνεργάτες και στελέχη του δήμου, συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα αλλά και μια λογική συνέχεια. Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Με τη νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι δημότες θα παλέψουμε για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τον δήμο της Αθήνας.

Διεκδικώντας μια τολμηρή και πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες. Οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, μακριά από την κρατική χειραγώγηση και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων.

Στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο της σημερινής συγκυρίας οι δήμοι αναδεικνύονται στον κατεξοχήν παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ενεργοποιώντας την Κοινωνία των Πολιτών, συνεργαζόμενοι με τις υγιείς και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις.

Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες υπερασπίστηκαν μια πόλη δημοκρατική. Μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που συνομιλεί ισότιμα με τις μητροπόλεις του κόσμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ορίζει η ίδια το μέλλον της.

Θα δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Με έντιμη διαχείριση, ορθολογισμό, διαφάνεια, καινοτομία και πολλή δουλειά. 

Σας ευχαριστώ

Εμείς ευχόμαστε στο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, στους άξιους συνεργάτες του και σε εκείνους που θα επιλέξει, ανάμεσα από τους δημοτικούς συμβούλους ή όχι να πλαισιώσουν τους διάφορους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δήμου, καλή δύναμη και καλό κουράγιο!

Ετούτη η πολύπαθη πόλη μας έχει ανάγκη από όλους για να λειτουργήσει σωστά προς όφελος των Αθηναίων κατοίκων της.

Και κάτι ακόμα σοβαρό που θα πρέπει να έχουν στο νου τους: Να μην υποτιμούν και να μην υποβαθμίζουν την προσφορά όσων δούλεψαν για να στρώσουν το δρόμο και να φτάσουμε ως εδώ… Με σεβασμό στο έργο που έγινε ας συνεχίσουν κι ας πάνε ακόμα δυο βήματα παραπέρα το Δήμο.

Οι εποχές είναι δύσκολες κι αυτό το χρειάζονται όλοι. Ουδείς περισσεύει σ’ αυτή την πανστρατιά δυνάμεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου