Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ένας στους δυο ασθενείς δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα του... Πού φτάσαμε Θεέ μου!

Τραγικά φαίνεται ότι είναι τα πράγματα σε σχέση με τα φάρμακα. Σύμφωνα με τη ειδησεογραφία το 45% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει, τη συμμετοχή του στα φάρμακα, ενώ ένας στους πέντε αδυνατεί να τ’ αγοράσει.

Η έρευνα με τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι του Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, να κάνουν δημόσια λογοδοσία για τις πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν καταστήσει απαγορευτική την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μια και με τη συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων, καλούνται οι ασθενείς να πληρώνουν μεγάλες διαφορές από την άδεια τσέπη τους.

Επειδή με τις τρέχουσες πολιτικές για την υγειονομική περίθαλψη έχουν οδηγηθεί οι πολίτες στην εξαθλίωση.

Επειδή τα μεγάλα προβλήματα που θεωρούν οι σύλλογοι ασθενών ότι αντιμετωπίζουν τα μέλη τους είναι το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους σε φάρμακα και φυσιοθεραπείες, ή ότι δεν έχουν ασφάλεια ή ότι δεν έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες κ.α.

Επειδή πολλοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί στοιχίζουν, ενώ στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα, αγοράζουν γενόσημα με προτροπή των φαρμακοποιών.

Το Ελληνικό Κράτος έχει την ευθύνη για τη διαφύλαξη και προαγωγή της υγείας των πολιτών, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατηγορίας.

Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε  ότι: «μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού πρέπει να σημειωθεί η ελάφρυνση των αδυνάτων, των μη εχόντων , μέσω της μείωσης στη συνεισφορά και δια της δωρεάν παροχής των φαρμάκων στους απόρους, ανάπηρος, υπερπολύτεκνους κ.α. ώστε να εξασφαλισθεί η αξιοπρεπής πρόσβαση στα φάρμακα όπως και στις θεραπείες αποκατάστασης κ.λπ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου