Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Εγκρίθηκαν προσλήψεις 230 εποχικών για τους παιδικούς σταθμούς της Αθήνας

Βελτιωμένη κατά δέκα μέρες ήταν φέτος η ανταπόκριση των συναρμόδιων υπουργείων στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στους παιδικούς του σταθμούς.

Η έγκριση για 230 υπαλλήλους έφτασε τις προηγούμενες μέρες στο δήμο της πρωτεύουσας από το υπουργείο των Εσωτερικών φέροντας τις απαραίτητες υπογραφές από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ενώ το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον Μάρτιο και η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου απειλούσε ξεκάθαρα το τελευταίο διάστημα πως χωρίς εποχικούς θα μείνουν κενές οι θέσεις 2.100 παιδιών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ της 23ης Ιουλίου 2014 η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (αρμόδιο για τη λειτουργία 77 παιδικών σταθμών) Μαρία Ηλιοπούλου προειδοποιούσε πως θα πληρωθούν μόνο οι 3.200 σε σύνολο 5.300 εάν δεν εγκριθούν από τα υπουργεία οι προσλήψεις.

Εάν όμως το πρόβλημα για το δήμο Αθηναίων λύθηκε σε εκκρεμότητα παραμένουν τα αιτήματα δεκάδων άλλων δήμων για το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθούν και πάλι σε παιδικούς σταθμούς, αλλά και τις θέσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

  • Οι πληροφορίες είναι από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου