Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πώς να κάνετε φθηνά διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Θα μπορούσατε να το φανταστείτε; Κι όμως έτσι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα της παράνοιας… Μπορεί κανείς να κάνει φθηνές διακοπές στην Ελλάδα μέσω γραφείου στο εξωτερικό!

Μας αντιμετωπίζουν με μια απίστευτη διάθεση για εκμετάλλευση, χρόνια τώρα. Άλλη τιμή πόρτας για μας κι άλλη για τους ξένους τουρίστες έχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες…

Έτσι λοιπόν, πολύ ακριβά συνεχίζουν να πληρώνουν τις διακοπές τους οι Έλληνες σε σχέση με τους ξένους που κλείνουν τα πακέτα τους μέσω μεγάλων τουρ οπερέιτορς όπως είναι η Thomson και η TUI και πετυχαίνουν συχνά εξευτελιστικές τιμές για εβδομαδιαίες διακοπές.

Ενδεικτικά στην Thomson υπάρχει πακέτο για τον Ιούλιο 7  διανυκτερεύσεων σε τριών αστέρων ξενοδοχείο στη Σταλίδα της Κρήτης, με φαγητό και αεροπορικά εισιτήρια από το Μάντσεστερ της Αγγλίας με 224 ευρώ!

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν πακέτα 7 ημερών με 149 ευρώ για διαμερίσματα στου Κοκκίνη το Χάνι, με 173 ευρώ, στο Πισκοπιανό, με 178 στις Γούβες, με 195 για 7ήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο στις Γούρνες… Και όλα αυτά στην αναπτυγμένη τουριστικά βόρεια Κρήτη, στο Ηράκλειο.

Μπορούμε να επωφεληθούμε κι εμείς από τέτοιες τιμές; Ναι, αν το ψάξουμε λίγο το πράγμα προσεκτικά. Μπορούμε από τις ιστοσελίδες αυτών των πρακτορείων να κλείσουμε μόνο ξενοδοχείο. Είναι προκλητικό να μπορούν οι ξένοι να κάνουν επταήμερες διακοπές στη Ρόδο μόνο με 117 ευρώ κι εμείς να χρειαζόμαστε μια περιουσία…

Μήπως είναι ώρα να επανεξετάσουμε μερικά πράγματα στον τουρισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου