Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τα σχολεία και οι μαθητές ενδιαφέρουν τον Δήμο

Διαβάζουμε από τη δράση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα. Αυτή τη φορά και πολύ κόσμος, γονείς και παιδιά που έχουν σχέση με τα σχολεία:

«Σήμερα συναντήθηκα στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Συζητήσαμε για την πορεία προετοιμασίας των σχολικών μονάδων, την αντιμετώπιση προβλημάτων φύλαξης και καθαριότητας των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει καθημερινά 1350 γεύματα σε δημοτικά και σιτίζει 5500 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης, έκανα αναφορά στον σχεδιασμό του προγράμματος σίτισης όλων των μαθητών των ολοήμερων δημοτικών σχολείων της Αθήνας, καθώς και στην πιλοτική εφαρμογή ανοίγματος των σχολικών κτιρίων το απόγευμα.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την εξάπλωση του προγράμματος σίτισης όλων των μαθητών των ολοήμερων δημοτικών σχολείων της Αθήνας και θα συνδράμει στην προσπάθεια ανοίγματος των σχολικών κτιρίων τα απογεύματα».

Ενδιαφέροντα ζητήματα που μας αφορούν όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου