Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Επταήμερο τέχνης στο Μουσείο

Ο εξωτερικός χώρος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα ζωντανέψει τις επόμενες μέρες και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου. Εκεί, από τις 16 ώς τις 24 Ιουλίου ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει βραδιές μουσικής, χορού, κινηματογράφου και θεάτρου σκιών, με στόχο να αναδείξει τη συγκεκριμένη περιοχή και να μπει στο πρόγραμμα της καθημερινής εξόδου των Αθηναίων.


Ακόμη μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ένταξη διαφόρων χώρων πολιτισμού της πόλης στην καθημερινή έξοδο των Αθηναίων. Ετσι, με τη συνεργασία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα επταήμερο με μουσική, παιδικό θέατρο και προβολές στον εξωτερικό χώρο του μουσείου. Ο στόχος του Δήμου Αθηναίων δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς και πολιτισμού όπως της αρμόζει. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Ιουλίου με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων και ένα πρόγραμμα με «Μουσικές κινηματογραφικές στιγμές».

Ακολουθούν: στις 17 Ιουλίου, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με «Δημιουργίες Ελλήνων συνθετών»
Την Παρασκευή 18 Ιουλίου «Η μαγική σοφίτα», μια παιδική διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική για παιδιά 3 ώς 9 ετών από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Εκφρασης. 
Διάλειμμα για Σαββατοκύριακο και επιστροφή τη Δευτέρα 21/7 με την παιδική παράσταση «Δον Κιχώτης»
Στις 22/7 η προβολή της ταινίας «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival. 
Στις 23/7 ο Δήμος Αθηναίων μάς καλεί σε βραδιά swing με την Athens Big Band και το επταήμερο θα κλείσει στις 24 Ιουλίου με τον «Καραγκιόζη Ναυαγό και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων», από τον θίασο Σκιών του Χαρίδημου. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ.

  • Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου