Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Προτεραιότητα η θεσμική αναδιοργάνωση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων

Μια από τις προτεραιότητές μας αυτήν την τριετία ήταν η θεσμική αναδιοργάνωση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου. Στόχος μας ήταν να παρέχουμε ποιοτικά αναβαθμισμένες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, με πυλώνες τη διαφάνεια, τον εκσυγχρονισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η επιλογή μας αυτή δεν ήταν απλώς μια διαχειριστική απόφαση. Ήταν μια πολιτική πράξη, που δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο ανοιχτή πρόσβαση στα δεδομένα του Δήμου και κάνει καθημερινή πρακτική τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής.

Δήλωση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη

Η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης αλλά και θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους που έπληξε βάναυσα η κρίση, ήταν από την αρχή βασική παράμετρος της στρατηγικής και της έμπρακτης πολιτικής μας. 
Στο "Έργο Αθήνα" που αποτελεί κύριο πυλώνα του έργου μας, καίρια είναι η θέση που καταλαμβάνει η παρέμβασή μας στην ανεργία και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. 


Ενδεικτικά:
  • -270 start up νέες επιχειρήσεις ωφελούνται από τις υποδομές που στήνονται, δημιουργώντας 750 νέες θέσεις εργασίας
  • -1600 εγγεγραμμένοι άνεργοι ευπαθών κοινωνικά ομάδων ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, μέσα από προγράμματα του ΕΚΤ
  • -1200 άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα
  • -350 μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζονται με παροχή υπηρεσιών και διασύνδεση με εθνικά προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων, με θετικά αποτελέσματα και για τη διατήρηση πολύτιμων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου