Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχραιμία, αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις...


Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS. Οι δημοσκοπήσεις αρέσουν στις εφημερίδες και φαίνεται ότι πουλάνε κιόλας... Άσε που μπορεί να επηρεάσουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους...

Καθώς θα πλησιάζουμε στις ορισμένες ημερομηνίες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (18 και 25 Μαΐου 2014) θα βλέπουμε στις εφημερίδες στα περίπτερα, συνεχείς δημοσκοπήσεις που έχουν να κάνουν με το ποιον βλέπουν για δήμαρχο στην πόλη...
Ευγενές σπορ που ωστόσο είναι σε θέση να επηρεάσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ας δηλώσουμε λοιπόν από την αρχή ότι για μας αποτελούν απλά ένδειξη μιας τάσης του εκλογικού σώματος και τίποτε άλλο.
Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, επειδή θα δούμε και θα ακούσουμε τα μύρια όσα, είτε από δημοσκοπήσεις που θα δούμε στις εφημερίδες, είτε από δημοφιλή Site που επιχειρούν κάτι ανάλογο.
Ο Αθηναίος ψηφοφόρος έχει υπόψη του χειροπιαστά παραδείγματα τα οποία έχει βιώσει στην καθημερινότητα του σε σχέση με τη διαχείριση του Δήμου Αθηναίων και ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπίσει ανάλαφρα... Κρίνει ανάλογα με τα έργα που έχει δει να υλοποιούνται και όχι ανάλογα με τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις.
Δίδει προβάδισμα σε εκείνους που χωρίς φαμφάρες και κωδωνοκρουσίες κάνουν έργο μυρμηγκιού με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στον Αθηναίο δημότη... Δεν ακολουθεί το συρμό, αλλά την καρδιά του. Δεν “τιμωρεί”, αλλά δίδει ψήφο εμπιστοσύνης... Δεν “παίζει” με το μέλλον του, έχει πάθει ήδη πολλά και έχει μάθει τι πρέπει να κάνει. Και θα το κάνει την ώρα της κάλπης...

Σημερινή δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη
Η κρίση οδήγησε το πολιτικό σύστημα στα όριά του και η πολυδιάσπαση που βλέπουμε σήμερα –ακόμα και στις υποψηφιότητες στο Δήμο της Αθήνας- είναι ένα σύμπτωμα αυτού του φαινομένου.
Στον προεκλογικό αγώνα, θέλω η αντιπαράθεση με τους άλλους υποψήφιους να γίνει με βάση τα ζητήματα της πόλης και το έργο αυτής της δημοτικής αρχής. Ακόμη και με βάση τα λάθη ή τις παραλείψεις της -γιατί όλοι πρέπει να μάθουμε. Θέλω μια αντιπαράθεση επικεντρωμένη στα θέματα της πόλης. Κατά την άποψή μου, πραγματικά πολιτική συζήτηση είναι να δούμε τι κάνεις στην κοινωνική πολιτική, πώς το κάνεις, αν πιστεύεις ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει έτσι, πώς προσανατολίζει τους ευρωπαϊκούς πόρους, με ποιες προτεραιότητες θα πορευτεί. Όλα αυτά είναι πολιτική. Πολιτική δεν είναι μόνον οι κραυγές και η συνθηματολογία.
  • Δείτε ΕΔΩ πιο αναλυτικά τις σημερινές δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου