Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σε κάθε τραπέζι, ένα βαζάκι με αγριολούλουδα. Σε ένα μόνο, αυτό που είναι κάτω από το ράφι με τα παιδικά βιβλία, τα λουλούδια είναι χάρτινα. Από πάνω η Μπίλι Χόλιντεϊ ψιθυρίζει "God Bless the Child". 
Στην αρχή της Καβαλλότι, δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, το γωνιακό μαγαζάκι ενός μικρού εκδοτικού μεταμορφώθηκε στο πιο γλυκό βιβλιοφιλικό καφέ της πόλης — και αν κρίνουμε από τον κόσμο και τα χαμόγελα, μεσημέρι καθημερινής, έχει ήδη γίνει στέκι. Τα ράφια είναι γεμάτα βιβλία αλλά η δράση είναι στα λιγοστά τραπέζια, κάποια μέσα, κάποια έξω στο πεζοδρόμιο, μπροστά στο μικρό αλσάκι. 
Η ιστορία του Little Tree Books & Coffee είναι κάτι ανάμεσα σε ειδύλλιο γειτονιάς και αμερικάνικο sitcom. Το τρέχουν 4 ζευγάρια που γνωρίστηκαν μέσω των παιδιών τους που πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς. Ένας από τους τέσσερις (ο Δημήτρης) είχε τον παλιό εκδοτικό, ο άλλος (Στέλιος) είναι μάγειρας. 
Σερβίρουν καθημερινά καλό καφέ, ωραία αφεψήματα από το Τσάι, ψαγμένες μπίρες (μετρήσαμε 4 IPA στον κατάλογο), σάντουιτς (αρσενικό Νάξου-chorizo Δράμας-ντομάτα-ρόκα-σπιτική μαγιονέζα μμμ!), κέικ και σπιτικά γλυκά (δοκίμασε κορμό ή lemon pie). 
Το Little Tree είναι ιδανικό για ένα διάλειμμα στο μέσο της μέρας, για απογευματινή κουβέντα με φίλους, για να αγοράσεις και να ξεκινήσεις το επόμενο βιβλίο σου, ή για τα βιβλιοφιλικά events που έρχονται οσονούπω. Από το Σπόρο στο Little Tree, αυτή είναι η συνταγή για να κερδίσεις μια γειτονιά. Και ολόκληρη την πόλη.

  • Καθημερινά πλην Δευτέρας 08.00-23.30, Σαβ-Κυρ από τις 09.00.
  • Καβαλλότι 2, Ακρόπολη, τηλ. 210 9243 762.
  • Δες ΕΔΩ τον χάρτη και περισσότερες φωτογραφίες στο AthensBook Web.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου