Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Για 11 ημέρες, μια γειτονιά της Αθήνας μετακομίζει στην 'αριστερή' όχθη του Σηκουάνα. Ξεκίνησε, με μια τρελή μουσικοχορευτική παρέλαση, από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής προς την πλατεία Βάθη και συνεχίζει, με κλασική τζαζ, αυτοσχεδιασμούς και βαλκανικές μουσικές σε 4 σημεία μεταξύ Ομόνοιας και Σταθμού Λαρίσης. 
Από αύριο η αθηναϊκή Rive Gauche θα γεμίσει μουσικές, χορό και θέατρο δρόμου: την Παρασκευή, η πλατεία Αγίου Παύλου θα πλημμυρίσει με swing, με την Athens Big Band και το party των Athens Lindy Hop και το Σάββατο με fire dancing και ακροβατικό χορό. Την Κυριακή ο πεζόδρομος της Μαιζώνος θα ντυθεί Μονμάρτρη, με ζωγράφους δρόμου, βραζιλιάνικα κρουστά, face painting, διαδραστικό θέατρο και τη μουσική της φιλαρμονικής του δήμου. 
Τις ίδιες μέρες (αλλά και όλη την επόμενη εβδομάδα), 40 επιλεγμένα σημεία — δρόμοι, πλατείες, καφέ, μουσικά μπιστρό και θέατρα — θα φιλοξενούν από συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, διαλέξεις, workshops και ξεναγήσεις, μέχρι και τουρνουά πετάνκ! Και ο Οκτώβριος των ταξιδιών συνεχίζει.

Petit Paris d’Athènes 2016, 6-16 Οκτωβρίου. [facebook]

  • Κατέβασε αναλυτικό πρόγραμμα και χάρτη από ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου