Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Στάση εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. Έχετε το νου σας...

Από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα - Συγκέντρωση εργαζομένων το μεσημέρι

Σε πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προχωρούν την Τρίτη τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Έτσι, τις ώρες αυτές θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, Μετρό, τραμ.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου.
Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και της Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

Κινητοποιήσεις και την Πέμπτη
Κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του Μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου