Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη κατά την εορταστική φωταγώγηση της Αθήνας

Μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη κατά την εορταστική φωταγώγηση της Αθήνας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Φίλες και φίλοι,

Η Αθήνα γιορτάζει! Η πόλη που φέτος άρχισε να φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας!

Πολίτες, δημότες – όλοι στην Αθήνα, όλη η Αθήνα διεκδικεί μια θέση στο αύριο. Μια ανάσα ξεγνοιασιάς, ανάτασης, μουσικής, παιχνιδιού!

Με όλα τα δύσκολα, και τα ανεπάντεχα, η Αθήνα φωταγωγείται και στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Της ειρηνικής συνύπαρξης, της συναντίληψης των λαών!

Η Αθήνα γιορτάζει και η γιορτή ενώνει! Στα δύσκολα, είναι που περισσότερο αποζητάμε ο ένας την συντροφιά του άλλου. Τη συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη δήμος, και παραμένει η ψυχή της Αθήνας! Ο κόσμος που κατοικεί την πρωτεύουσα μας, και όλοι όσοι την επισκέπτονται!

Στις πλατείες, σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, σε θέατρα και πολιτιστικούς χώρους μεταφέρεται ο παλμός και η χαρά της γιορτής! Στα παιδιά, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας, χωρίς αποκλεισμούς.

Με επίγνωση των δυσκολιών, ξέρει η πόλη να αντιμετωπίζει και να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο, στην επόμενη μέρα.

Ανοίγουμε χώρο για την αισιοδοξία, τη δημιουργική έκφραση, την χαρά και δεν βάζουμε στην ίδια ζυγαριά ελευθερία και ασφάλεια.

Πάντα σοβαροί και έτοιμοι, αλλά και δυναμικά αισιόδοξοι!

Η Αθήνα είναι μια φιλόξενη, ζωντανή  και ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στον φόβο.

Γνωρίζουμε και μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προασπιζόμαστε όμως και το δικαίωμα στη χαρά, τη θετική σκέψη, σε μια γερή ανάσα ξεγνοιασιάς – το δικαίωμα στην ελπίδα!

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και Καλά Χριστούγεννα!

  • Πηγή: https://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου