Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ποιοι συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία

Δημόσιος Τομέας-ΔΕΚΟ-Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Μετρό:

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.Λεωφορεία:

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.Ηλεκτρικός-Τραμ:

Δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.Τρένα ΟΣΕ:

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Λιμάνια:

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από σήμερα, δημιουργεί η πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, που αντιδρούν στην ένταξη του ταμείου τους σε ενιαίο φορέα ασφάλισης (εξαιτίας της απεργίας, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευτούν το απαραίτητο έγγραφο ελευθεροπλοΐας, δηλ. ότι η εταιρεία δεν οφείλει στο ΝΑΤ) για τα πλοία από το αρμόδιο τμήμα του Ταμείου. Παράλληλα, χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν την Πέμπτη, όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.Πτήσεις:

Ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν αύριο και μεθαύριο, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας και της 24ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, αλλά και της ΟΣΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 8:00 έως τις 12:00, καθώς και της 24ωρης απεργίας του Συλλόγου μεθαύριο Πέμπτη, η Olympic Air προχωρεί στην ακύρωση 36 πτήσεων και στην αλλαγή της ώρας αναχώρησης σε μία.Ειδικότερα οι πτήσεις που ακυρώνονται σήμερα είναι:

-OA 034 Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία

-ΟΑ 035 Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος

-ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος

-ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα

-ΟΑ 004 Αθήνα - Νάξος

-ΟΑ 005 Νάξος - Αθήνα

-ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος

-ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα

-ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος

-ΟΑ 013 Κάλυμνος - ΑθήναΤην Πέμπτη ακυρώνονται οι εξής πτήσεις:

-ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος

-ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα

-ΟΑ 066 Αθήνα - Πάρος

-ΟΑ 067 Πάρος - Αθήνα

-ΟΑ 006 Αθήνα - Νάξος

-ΟΑ 007 Νάξος - Αθήνα

-ΟΑ 040 Αθήνα - Μήλος

-ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα

-ΟΑ 098 Αθήνα - Κάρπαθος

-ΟΑ 099 Κάρπαθος - Αθήνα

-ΟΑ 092-093 Ρόδος - Κάρπαθος

-ΟΑ 093 Κάρπαθος - Ρόδος

-ΟΑ 070 Αθήνα - Σύρος

-ΟΑ 071 Σύρος - Αθήνα

-ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα

-ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα

-ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος - Λέρος

-ΟΑ 037 Λέρος - Κάλυμνος - Κως

-ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα

-ΟΑ 020 Αθήνα - Αστυπάλαια

-ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος

-ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα

-ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία

-ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα

-ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος

- ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα

Επίσης, θα υπάρξει αλλαγή στην αναχώρηση της πτήσης ΟΑ 037 Κως-Ρόδος. Η αναχώρηση από την Κω θα γίνει στις 09:00 αντί για τις 15:50.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Olympic www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).Νοσοκομεία:

Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που επίσης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε απεργία έχει καλέσει τους οδοντίατρους και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ:

Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα. «Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΟμοσπονδίαΜουσεία-Αρχαιολογικοί χώροι:

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.ΜΜΕ:

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι και όλα τα σωματεία του Τύπου. Ως αποτέλεσμα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, έως και τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις ίδιες ώρες δεν θα ανανεώνεται η ροή του Πρακτορείου. Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το απεργιακό δελτίο. Επιπλέον, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν δικαίωμα προβολής δύο δεκάλεπτων δελτίων ειδήσεων, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου