Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Θα κορυφωθούν αύριο Τρίτη με την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, ξεκινούν χθες, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Όπως κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό και θα φιλοξενήσει ομιλίες και δράσεις έως και τη 17η του μηνός, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
«Η ερμηνεία των συνθημάτων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι επίκαιρη: Ίσες ευκαιρίες για Παιδεία, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», τονίζει στο μήνυμά του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Γκόλιας, ενώ η ιστορική πόρτα του Πολυτεχνείου κηρύχθηκε ως μνημείο της εξέγερσης και θα τοποθετηθεί και φέτος, για τον εορτασμό, δίπλα από το μνημείο, μπροστά από την πρυτανεία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναφορικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το διήμερο Κυριακής 15/11 και Δευτέρας 16/11, το ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων θα ανοίξει τις πύλες του στις 9:30 και θα κλείσει στις 21:00. Ανήμερα της επετείου, την Τρίτη 17/11, ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για το λόγο αυτό, οι πόρτες του κτιρίου θα είναι ανοικτές 9.30-13.00. Επί ποδός όπως κάθε χρόνο θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου το τριήμερο να κυλήσει ειρηνικά.
Κατά τη διάρκεια και των τριήμερων εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα Γκίνη, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την εκκένωση του συγκροτήματος του ΕΜΠ από την επιτροπή εορτασμού, η οποία αποτελείται από τον ΣΦΕΑ, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συλλόγους φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία του ΕΜΠ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας.

  • Πηγή: http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου