Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Έξυπνα καθημερινά tips που σας λύνουν τα χέρια

Διώξτε τη σκόνη με ένα ζευγάρι κάλτσες

Το σουίφερ θεωρείται ένα από τα χρήσιμα όπλα του νοικοκυριού για ένα καλό ξεσκόνισμα του σπιτιού. Φανταστείτε όμως να «ζωγραφίζετε» πάνω στα έπιπλα εξαιτίας της σκόνης και να σας έχουν τελειώσει τα ανταλλακτικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε στο συρτάρι σας για ένα ζευγάρι κάλτσες. Αρκεί το υλικό τους να είναι σενίλ γιατί αυτό έλκει τη σκόνη! Περάστε λοιπόν την κάλτσα στην παρκετέζα, τεντώστε την και έχετε ένα αυτοσχέδιο και αποτελεσματικό σουίφερ.



Γυαλίστε την μπανιέρα με γκρέιπφρουτ και αλάτι

Συνήθως όταν καθαρίζουμε το μπάνιο παλεύουμε με ένα σωρό χημικά καθαριστικά, που δεν κάνουν και πολύ καλό στην υγεία μας. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε έναν εναλλακτικό τρόπο καθαρισμού χρησιμοποιώντας ένα γκρέιπφρουτ και αλάτι. Κόβουμε το φρούτο και τρίβουμε την μπανιέρα, αφήνοντας το χυμό να τρέξει. Πασπαλίζουμε με ½ φλιτζάνι χοντρό αλάτι και τρίβουμε το γκρέιπφρουτ σε αυτό για να καθαρίσουμε τις βρoμιές. Ξεπλένουμε με άφθονο ζεστό νερό και με μια πετσέτα μαζεύουμε τα νερά.



Τέλος στη μυρωδιά κλεισούρας στην ντουλάπα

Ο χώρος της ντουλάπας είναι ιερός (εντάξει, μιλάμε κυρίως για τις γυναίκες!). Και επειδή εκεί αποθηκεύουμε κάθε σύνολο της εμφάνισής μας, καλό θα ήταν να μυρίζει όμορφα. Αν αυτό δεν συμβαίνει αλλά αντίθετα κάθε φορά που την ανοίγετε διαχέεται στο χώρο μια μυρωδιά κλεισούρας τότε υπάρχει λύση: Βάζετε ένα ποτήρι με ζεστό γάλα στο τελευταίο ράφι, κλείνεται την ντουλάπα και αφήνεται το γάλα μέσα μέχρι να κρυώσει. Εναλλακτικά ένα μπολ με κόκκους καφέ που θα το αφήσετε μία μέρα μέσα θα διώξει κάθε δυσάρεστη μυρωδιά.



Ξεκολλήστε εύκολα την κόλλα από τα ρούχα

Αν κάνετε μαστορέματα στο σπίτι ή απλά χειροτεχνίες με τα παιδιά σας και πέσει κόλλα πάνω στα ρούχα σας μην πιστέψετε ότι χάσατε μια για πάντα το αγαπημένο σας ρούχο. Το ασετόν θα βγάλει τη διάφανη κόλλα, το μείγμα νερού και αμμωνίας την παχύρρευστη και το ξίδι με νερό την κόλλα που έχει βάση το βινύλιο.



Φτιάξτε ομελέτα χωρίς να κολλήσουν τα αυγά

Μετά από όλες τις συμβουλές που παραθέσαμε και θα σας στέψουν νικητή στη μάχη με το νοικοκυριό, ήρθε η ώρα να τσιμπήσετε κάτι νόστιμο και γρήγορο. Αγαπημένα τηγανητά αυγά! Όσο απλά και αν φτιάχνονται όμως έχουν και αυτά το μικρό τους σπιτικό. Για να μην κολλήσουν στο τηγάνι ρίξτε στο καυτό λάδι λίγο αλεύρι!

  • Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου