Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Έξυπνα καθημερινά tips που σας λύνουν τα χέρια

Ωμή πατάτα κατά της σκουριάς

Αν είστε λάτρης της μαγειρικής και τα σκεύη στην κουζίνα σας δεν είναι απλά διακοσμητικά, τότε σίγουρα θα τα έχετε δει συχνά να σκουριάζουν. Μιας και η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει έξτρα έξοδα για αγορές κουζινικών, η λύση είναι απλή. Ωμή πατάτα. Κόψτε την, βυθίστε την σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε κάθε σκουριασμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το σκεύος, στεγνώστε το και είναι έτοιμο προς χρήση.



Διπλώστε τέλεια ένα κατωσέντονο

Είναι το αγαπημένο σας σεντόνι. Απαλό, με τέλειο χρώμα, που πάνω του έχετε κάνει τους καλύτερους ύπνους. Έχει όμως ένα μειονέκτημα: έχει λάστιχο. Και αν αυτό είναι καλό για να μην μετακινείται μαζί με εσάς στον ύπνο, δεν είναι καλό για τη στιγμή που το έχετε πλύνει, το έχετε σιδερώσει και πρέπει να το διπλώσετε.

Δειπνείτε με φίλους στο αγαπημένο σας εστιατόριο και απολαμβάνετε ένα γευστικό πιάτο, όταν ο τρόμος ο ίδιος προσγειώνεται στο παντελόνι ή το πουκάμισό σας (λίγη σημασία έχει σε ποιο κομμάτι της εμφάνισής μας). Το λάδι έρχεται και μένει εκεί για να σας κάνει να νιώθετε λίγο άβολα. Ζητήστε λοιπόν από το σερβιτόρο να σας φέρει ένα φακελάκι με ζάχαρη και δείτε πώς η λεπτή σκόνη θα απορροφήσει το λάδι!



Βγάλτε την τσίχλα από τα ρούχα

Κάθεστε στο παγκάκι του πάρκου και την ώρα που σηκώνεστε νιώθετε μια αντίσταση. Κρίμα που δεν προσέξατε την τσίχλα που τώρα κοσμεί το παντελόνι σας. Και τώρα; Μην απογοητεύεστε, πάντα υπάρχει λύση. Βάλτε το ρούχο στο ψυγείο και αφαιρέστε τα κομμάτια ή καλύψτε με ένα κομμάτι χαρτί, βάλτε λίγο κερί και μετά σιδερώστε. Μπορείτε ακόμα πιο απλά να ρίξετε πάνω στο ύφασμα βραστό νερό. Αν την τσίχλα την πατήσετε απαλλαγείτε ξύνοντας τον πάτο του παπουτσιού με νέφτι. Αν δυστυχώς μπλέχτηκε στα μαλλιά σας βάλτε για 10 λεπτά μαγιονέζα ή φυστικοβούτυρο.



Εξολοθρεύστε το κόκκινο κρασί από ρούχα και τραπεζομάντηλα

Είναι συχνές οι φορές που το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί μπορεί να λεκιάσει τα ρούχα σας, να πέσει στο τραπεζομάντηλο ή ακόμα και στο χαλί. Αρχικά πρέπει να ταμπονάρετε το λεκέ -όχι να τον τρίψετε- με ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί που εξουδετερώνει την οξύτητα του κόκκινου (κυρίως για χαλί ή τραπεζομάντηλο) ή ξύδι με σόδα και να ξεπλύνετε το ύφασμα. Πριν κάνετε κάτι από τα προηγούμενα χρησιμοποιήστε αλάτι, που βοηθάει ώστε το κρασί να μην απορροφηθεί από τη λεκιασμένη περιοχή. Σημασία έχει δράσετε γρήγορα γιατί όση περισσότερη ώρα περνάει, τόσο «ποτίζει» το ύφασμα με το κρασί.



Οξυζενέ, αμμωνία και αυγό κατά του λεκέ από καφέ

Είναι πρωί και σκουντουφλάτε από τη νύστα. Το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα πιείτε τον αγαπημένο σας καφέ. Και ενώ πίνετε τις πρώτες γουλιές μία από αυτές καταλήγει στο ρούχο σας. Μην αγχώνεστε υπάρχει λύση και μάλιστα με βάση του είδος του υφάσματος. Αν πέσει σε λευκά βρέξτε το λεκέ με οξυζενέ και ξεπλύνετε. Αν πέσει σε χρωματιστά αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό με αμμωνία. Αν πάλι πέσει σε μάλλινα τρίψτε το λεκέ με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό και μετά πλύντε το ρούχο σε απορρυπαντικό για μάλλινα.

  • Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου