Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Guardian: «Τεταμένη υπόθεση» η συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή συνάντηση και κοινή συνέντευξη Τύπου του νέου υπουργού οικονομίας κ. Βαρουφάκη  με το πρόεδρο του Eurogroup κ. Ντίσελμπλουμ. Αναδημοσιεύουμε ένα παραπολιτικό σχόλιο από τον «Guardian»

«Το προσωπικό του υπουργείου που βρισκόταν πίσω μου είπε: “Ω Θεέ μου” Κάποιος είπε: “Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η στιγμή να μαζέψω τα πράγματά μου”».

«Τεταμένη υπόθεση» χαρακτήρισε τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο του Eurogroup η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian Έλενα Σμιθ.

«Ο αποχαιρετισμός με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ολοκληρώθηκε με αντιπαράθεση, όταν ο Βαρουφάκης του “πέταξε” τη δήλωση για την τρόικα (“δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα”). Ο Ολλανδός έμοιαζε εξοργισμένος, σκύβοντας να ψιθυρίσει κάτι στο αφτί του Βαρουφάκη στο οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν απάντησε» αναφέρει χαρακτηριστικά η Σμιθ.

«Το προσωπικό του υπουργείου που βρισκόταν πίσω μου είπε: “Ω Θεέ μου”. Κάποιος είπε: “Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η στιγμή να μαζέψω τα πράγματά μου”» προσθέτει.

«Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα μπορούσε κανείς σχεδόν να αισθανθεί την ηλεκτρική ένταση στον αέρα» σχολιάζει η βρετανή δημοσιογράφος.

Την αποστροφή του λόγου του κ. Βαρουφάκη περί «σαθρής - στη δομή της - τρόικας» έχει επιλέξει ως τίτλο στο ρεπορτάζ της η γαλλική Le Monde.

Το πρακτορείο Reuters, από την πλευρά του, εστιάζει στη δήλωση του κ. Ντέισελμπλουμ ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν αποτελούν βήμα μπροστά, καθώς και στην υπόμνηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει ανειλημμένες δεσμεύσεις ετών.

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει πλέον την τρόικα ως συνομιλητή», αναφέρει στον κεντρικό τίτλο του ιστοτόπου της η ισπανική εφημερίδα El País.

Στο ίδιο σημείο εστιάζει και το BBC, σημειώνοντας: «Βαρουφάκης: Τέλος οι συνομιλίες για το χρέος με την τρόικα Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ».

Για σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και ηγεσίας του Eurogroup κάνει λόγο τέλος το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας λόγο για «διακήρυξη της ελληνικής κυβέρνησης περί λήξης της συνεργασίας με την τρόικα».

  • Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου