Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο παραμυθένιος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ…

Στην εκπομπή του BBC HARDtalk, o καθηγητής Κώστας Λαππαβίτσας, όταν ο δημοσιογράφος Stephen Sackur  τον ρώτησε σαφέστατα σχετικά με το ποσό του χρέους που κατά τη γνώμη του πρέπει να διαγραφεί, αυτός απάντησε «σαφέστατα» λέγοντας: “…My own calculations show TENS of billions, POSSIBLY HUNDREDS of billions…”.

Την ώρα που δεν πληρώνει κανείς τους φόρους του εν αναμονή των εκλογών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μαύρη τρύπα περίπου τεσσάρων δις ευρώ στα κρατικά έσοδα, ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, εξαγγέλλει ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Επίσης, για ολόκληρο το 2015 οι συνολικές οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας ανέρχονται στα 22,5 δις ευρώ. Αφορούν σε αποπληρωμές ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, δόσεις εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ, καταβολή τόκων, εξόφληση ομολόγων που δεν συμπεριλήφθησαν στο PSI και άλλες δανειακές υποχρεώσεις.

Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαιώνει διαρκώς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι πάντα υπάρχει εναλλακτική λύση, ένας διαφορετικός δρόμος πολύ πιο εύκολος και όμορφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει σε έναν κόσμο που οι χώρες μπορούν να ζουν συνεχώς με δανεικά, τα χρέη χαρίζονται και δεν ξεπληρώνονται και οι αγορές λειτουργούν σαν φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο κόσμος αυτός πράγματι είναι εξαιρετικός. Εδώ που τα λέμε, και ποιος δεν θα ‘θελε να ζει σε έναν τέτοιον. Κρίμα, όμως, που δεν υπάρχει. Κρίμα που πρόκειται για πεποίθηση και όχι για επιχείρημα. Κρίμα που έχουμε να κάνουμε με ψευδαίσθηση και όχι με ορθολογισμό.

Μάλιστα, όταν πας να εξηγήσεις με λογικό τρόπο ότι ο κόσμος που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλασματικός, σε κατηγορούν ότι σπέρνεις το φόβο και τον πανικό. Δεν εκπλήσσομαι γι’ αυτό σε μια χώρα που υπάρχουν «πολίτες» που πιστεύουν ότι ψεκάζονται, που θεωρούν ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και ότι ο Πρίσλεϊ δεν πέθανε αλλά έχει απαχθεί από εξωγήινα όντα.

Πώς μπορώ να αποδείξω λογικά και τελεσίδικα σε όλους αυτούς τους παρανοϊκούς ότι κάτι δεν υπάρχει ή δεν είναι έτσι όπως το φαντάζονται τη στιγμή που ό,τι επιχείρημα κι αν επικαλεστώ, θα βρουν να μου αντιτείνουν κάτι το οποίο πιθανώς ανέσυραν από κάποιον έγκριτο διαδικτυακό σκουπιδοτενεκέ;

Προφανώς και το ερώτημα είναι ρητορικό. Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, στην πλάνη τους και ας τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν στον παραμυθιακό τους κόσμο. Μόνο έτσι θα γίνουν κατανοητά η αλήθεια και το ψέμα.

  • Πηγή: http://www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου