Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

«Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές» από τον δημοσιογράφο Στ. ΘεοδωράκηΑκούστε τον άνθρωπο που ζητάει αύριο την ψήφο του ελληνικού λαού θέλοντας να γίνει ρυθμιστής... Βάλτε δίπλα του και κάποιους παλαιάς κοπής "αριστερούς" και καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται...

Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές. Με το τρίπτυχο αυτό περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ποτάμι ο Κυριάκος Κωστόπουλος, μέχρι πρότινος στέλεχος του κόμματος, που όμως αποχωρεί με αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Κωστοπουλος κάνει λόγο μεταξύ άλλων για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με όργανα του κόμματος τα οποία είναι μόνο για το θεαθήναι, "στρατιωτάκια" που επικυρώνουν "αμάσητα" κάθε απόφαση του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη, και χαρακτηρίζει το Ποτάμι "συνονθύλευμα".
«Μπήκα στο Ποτάμι κάποιες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη, ελπίζοντας ότι κάτι άλλο πάει να γίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πάντα ήμουν και θα είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό . Η ανακοίνωση ενός νέου εγχειρήματος από έναν άνθρωπο που ξεκίνησε να μιλάει για μία άλλη Ελλάδα , για ένα άλλο κράτος, με βρήκε σύμφωνο από την αρχή και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω και να γίνω εθελοντής σε αυτή την προσπάθεια. Ορίστηκα λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών συντονιστής του ν. Λάρισας με στόχο να επικοινωνήσω όσο μπορούσα τη νέα αυτή κίνηση και να οργανώσω όσο καλύτερα μπορούσα την κάθοδο στη δοκιμασία των ευρωεκλογών. Θεωρώ ότι η συμβολή μου , με τα μέσα που είχα και το χρόνο που διέθετα , ήταν σημαντική. Σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε , με τους λιγοστούς συνεργάτες που πίστεψαν στο εγχείρημα , να συμβάλουμε στην εκπροσώπηση του Ποταμιού στην Ευρωβουλή όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα στο ν. Λάρισας και έτσι να ενδυναμώσουμε την προ των εκλογών δυναμική του κινήματος.
Το «λάθος» το δικό μου ήταν ότι , σαν δημόσιο πρόσωπο όπως είναι ο κάθε ένας από εμάς , αποφάσισα σε μία δεδομένη στιγμή να εκφράσω δημόσια την αντίθεσή μου και την αντίρρησή μου σε μία απόφαση του κινήματος. Όσοι διάβασαν τότε την διαφοροποίησή μου γνωρίζουν καλύτερα . Ήταν η συνέχεια των αντιδημοκρατικών διαδικασιών του κ. Θεοδωράκη που είχαν ήδη αρχίσει από το συνέδριο στο Λαύριο το καλοκαίρι του περασμένου έτους και αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι στη δική μου αίσθηση δημοκρατικότητας. Όσοι ήταν παρόντες και δεν νιώθουν στρατιωτάκια αντιλαμβάνονται τι ακριβώς εννοώ. Και άλλα κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στα μέλη τους αλλά τουλάχιστον διατηρούν και σέβονται τη δημοκρατικότητα στην έκφραση. Στο συνέδριο εξελέγησαν τα «όργανα» που επιθυμούσε ο επικεφαλής . Όργανα που δεν συνεδρίασαν ποτέ. Όργανα που ήταν για το θεαθήναι. Στρατιωτάκια που αποτέλεσαν την συντονιστική του Ποταμιού, η οποία τι έκανε; Ρητορικό το ερώτημα . Επικύρωνε «αμάσητα» την κάθε απόφαση του επικεφαλής.
Και συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία – χωρίς συνιστώσες βέβαια – και βλέπουμε πέραν των Λυκούδη, Ψαριανού, Τατσόπουλου να μπαίνει σφήνα και η Δράση - Λυμπεράκη. Τα συμπεράσματα δικά σας .
Σε τελική ανάλυση το Ποτάμι εκπροσωπεί το νέο, το καινούριο, το διαφορετικό ! Το σύμβολό του, τα λογότυπά του ! Κάπου τα έχω ξαναδεί όμως ! Είναι μία από τα ίδια ! Μία αντιγραφή από την αρχή ως το τέλος . Δανεικά σύμβολα , αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές .
Αποχωρώ λοιπόν με πικρία αλλά και ευχαρίστηση που δε θα συμμετέχω τελικά σε αυτό το συνονθύλευμα. Χαίρομαι που γνώρισα καινούριους ανθρώπους και μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες».

  • Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου