Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο «Μαραθώνιος της Αθήνας» αναζητά συγκροτήματα για να εμψυχώσουν τους αθλητές

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στην κλασική διαδρομή των 42.195μ. από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μία διαδρομή δύσκολη, επίπονη, μοναδική. Ένα γεγονός εθνικής και διεθνούς σημασίας, αφιερωμένο στη μνήμη του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο ΣΕΓΑΣ προσκαλεί μουσικά σχήματα να συμμετάσχουν εθελοντικά στη μεγάλη αυτή γιορτή παίζοντας μουσική σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής Μαραθώνα - Αθήνα επιθυμούν.

Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου, σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα, σχολικά μουσικά γκρουπ, φιλαρμονικές δήμων ή άλλων σωματείων, solo μουσικούς, χορευτικά συγκροτήματα, DJs, cheerleaders, κλπ.. θα δίνουν ρυθμό και δύναμη στους δρομείς, ενώ παράλληλα δημιουργούν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών που εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο Δρόμο, τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ., καθώς και τους Αγώνες Παιδιών και ΑΜΕΑ.

Στο Μαραθώνιο της Αθήνας του 2013 υπήρξαν πολλές εθελοντικές συμμετοχές στο πρόγραμμα "μουσικής ενεργειακής υποστήριξης" των δρομέων οι οποίες έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση. Με δική τους πρωτοβουλία, αλλά σε συντονισμό με τον ΣΕΓΑΣ, πολλές φιλαρμονικές, μπάντες δήμων, χορευτικές ομάδες, ομάδες κρουστών ή/και πνευστών, μουσικά groups σχολείων, αλλά και ιδιωτικά (rock, swing, κλπ.) "έντυσαν" τη διαδρομή και ανέβασαν την ψυχολογία των δεκάδων χιλιάδων δρομέων.

Φέτος, αναμένεται ότι η συμμετοχή μουσικών και χορευτικών γκρουπ θα είναι πολύ μεγαλύτερη, σε σχέση με πέρυσι, και αυτό φαίνεται από τις συμμετοχές που ανήλθαν στους 35.000 δρομείς.

Ο "Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός" σας καλεί να συμμετάσχετε και εσείς στη φετινή διοργάνωση με το μουσικό σας σχήμα/συγκρότημα, κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, σε όποιο σημείο σας είναι εύκολο και προσβάσιμο, αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης.

  • Πληροφορίες: Δημήτρης Κονδύλης (210 9657947, 6973 032425)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου