Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργος Καμίνης: «Ραντεβού με τον Δήμαρχο», ο νέος θεσμός άμεσης επικοινωνίας με τον Δημότη

Για τον καινούριο θεσμό, “ραντεβού με το δήμαρχο”.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν το δήμαρχο. Το ίδιο λένε οι πολίτες σε μία πολύ μικρή επαρχιακή πόλη, όπου θα βγει το πρωί βόλτα ο δήμαρχος, θα τον δουν, θα μιλήσουν, το ίδιο λένε και στην Αθήνα. Το καταλαβαίνω, πρέπει να το δούμε από τη θετική του πλευρά. Και επειδή δεν μπορεί ο δήμαρχος διαρκώς να πηγαίνει σε κάθε γειτονιά, ας έρθει η γειτονιά στο δήμο. Επομένως, δύο φορές το μήνα, μέσα από μία διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει τη συνεννόηση με τους πολίτες, θα δέχομαι εγώ προσωπικά τους πολίτες, είτε ατομικά, είτε σε επίπεδο συλλόγων και σωματείων. Θα είναι το «Ραντεβού με το δήμαρχο». Τα ραντεβού θα είναι προετοιμασμένα , για να λέμε στον κόσμο τι θα κάνουμε για το πρόβλημα που έχει ή ακόμα –σε κάποιες περιπτώσεις- να εξηγήσουμε τι δεν μπορεί να γίνει».


Για την αλματώδη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι η περιοχή γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο φλέγεται. Έχουμε κύματα προσφύγων, οι οποίοι χτυπάνε την πόρτα της Ευρώπης και ειδικά την πόρτα της χώρας μας. Το τελευταίο διάστημα είχαμε 400% αύξηση εισόδου στη χώρα, ανθρώπων, οι οποίοι γυρεύουν διεθνή προστασία ως πρόσφυγες. Πρέπει να εκπληρώσουμε, πρώτα απ’ όλα τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, και να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους φιλοξενήσουμε, να τους προστατεύουμε. Αλλά, όχι με άναρχο τρόπο, και να μην μετατρέψουμε πάλι την Αθήνα σε χοάνη υποδοχής κύματος ανθρώπων που δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε».


Για τη συνεργασία με την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Οι δήμοι είναι ένας παράγοντας, μια όαση σταθερότητας μέσα στα επόμενα χρόνια και πρέπει να δώσουμε ένα έμπρακτο δείγμα γραφής σ' αυτό το επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ως πρώτος δήμος της χώρας, έχει την υποχρέωση να κάνει μία κίνηση συνεργασίας στις βασικές δημοκρατικές πολιτικές παρατάξεις. Δυστυχώς, ο “Καλλικράτης” δεν μας επιτρέπει, κάποιες θέσεις αντιδημάρχων, να τις εμπιστευθούμε στην αντιπολίτευση. Βεβαίως και θα προσέφερα αντιδημαρχία στον κ. Σακελλαρίδη, μετά από συνεννόηση. Μπαίνοντας στην πολιτική διαπίστωσα, κάτι το οποίο δεν το είχα υποψιαστεί στο βαθμό που ισχύει, ότι τα πρόσωπα έχουν τεράστιο ρόλο πέρα από τις πολιτικές. Από τη στιγμή που απέναντί μας, ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος τουλάχιστον δείχνει να έχει μια κοινή λογική, να προσπαθεί σε έναν ανθρώπινο επίπεδο να συνεννοηθεί, για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το τονίζω, δεν πάμε να εξαλείψουμε πολιτικές διαφορές, πάμε να συνθέσουμε, να συνεργαστούμε, γιατί αυτό απαιτεί η πραγματικότητα και πιστεύω και κατά βάθος και οι πολίτες. Από την τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται το “κουβάρι” της συνεννόησης στη χώρα, γιατί οι καιροί το απαιτούν αυτό».


Για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό είναι η χειρότερη στιγμή μιας πολιτικής ζωής, η οποία τείνει σε κάποιες περιπτώσεις, να προσλάβει χαρακτήρα γηπεδικής αντιπαράθεσης, ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, το οποίο είναι, δεν θα πω απαράδεκτο, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Είναι ένας μικρόκοσμος, με τις δικές του φαντασιώσεις, αντιπαραθέσεις, πολώσεις, ο οποίος δεν αφορά την κοινωνία. Όχι μόνο δεν την αφορά, αλλά ως γεγονός γίνεται και πάρα πολύ απεχθές. Όταν βλέπει ο κόσμος αυτήν την εικόνα, δεν κάθεται να σκεφτεί πως πρόκειται για πενήντα ανεγκέφαλους, όπως είπε πριν ο κ. Ανδρουλάκης, που έχει δίκιο. Απορρίπτει συνολικά την πολιτική ζωή της χώρας. Έχει την τάση να το δει απλουστευτικά αυτό το πράγμα και για αυτό είναι και πολύ επικίνδυνο».

  • ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου